Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


14 Nisan 2010 Çarşamba

zımpara rakamlar

Sebile Şenyurt Şimşek (afacanikizler.blogspot.com)25 ay




Babamız seminerde elden ele dolaşan zımpara rakamların tabletini, defterin üzerine koyarak boyutunu çizmişti. Bauhaus'tan 10 adet eni:12,5cm boyu:16,3cm. kontraplak kestirdi, önce tek tek hepsini zımparaladı, bir kat yeşile boyadı,sonra ikinci zımparayı yaptı. Tekrar 2.kat yeşile boyadı. Böylece tabletler hazır oldu. Bilgisayardan print ettiği rakamları zımpara kağıdına tersten yapıştırarak kesti. Çıkan zımpara rakamları tabletin üzerine yapıştırdı. Rakamların kutusunuda yine tabletlerin yarı boyutuna göre kestirip, yapıştırarak birleştirdi. Aslında okuduğum çocuk eğitim sanatı kitabında zımpara rakamlar ile çalışmaları 4 yaş yazıyor. Özellikle Hilal hanımın dediği gibi işaret ve orta parmağımızla dokunarak sayıların yazılışlarını öğrenmek için. Yavrularım şimdilik sayıların adlarını biliyorlar. Ama 1 den 9 a kadar. İlginç bir şekilde anladımki sıfırı tanımıyorlar. Tabletleri onlara sunduğumuzda her rakamı doğru söylediler ama sıfırı harf olarak O dediler. Çünkü tek olarak sıfırı hiç görmemişlerdi. Sayılar kitabımızda da yoktu. Sonradan öğrendimki sıfırın hiç olduğunu çocuğa en son öğretmemiz gerekiyormuş. Ayrıca Maria Montessorinin sıfırı tanıttıktan sonra anlamını pekiştirmek için oynattığı oyunlar var. (Çocuk Eğitim Sanatı kitabında)
Sevgilerimle,

Hiç yorum yok: