Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


26 Mayıs 2011 Perşembe

Mendil Katlama

Berna & Ekin (4,5 yaş)



Maria Montessori, "İnsan çevresine elleriyle sahip olur" der. Pratik hayat/günlük yaşam becerileri alıştırmalarında ellerle çalışmak çok önemlidir.


".......Montessori eğitiminde günlük yaşam becerileri alıştırmaları, sadece çocuğun kendi işini başarması ve bağımsızlaşmasını sağlayacak çalışmalar olarak yorumlanır. Oysa günlük yaşam becerileri alıştırmaları, bu saydığımız hedeflerle birlikte bana göre çok daha fazla bir anlam taşır.
........Çocuk doğuştan getirdiği doğal yapı planı gereği nasıl gelişeceğini, kendi çocukluğunu unutmuş olan yetişkinden daha iyi bilir. Yetişkine anlamsız gelen başka birçok hareketi de yapan çocuk, aslında ev işlerini yaparken kullanılması gereken kaslarını ve organlarını de geliştirme fırsatı bulur."


Alıntı: Maria Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı, Emel Çakıroğlu Wilbrandt.


Ellerimizi kullandığımız pratik hayat çalışmalarımıza, çok eğlenceli bir çalışma daha ekledik bir süredir; mendil katlama. Farklı yerleri dikişle işaretlenmiş 5 adet mendil gerekiyor bu çalışma için. Evde rahatlıkla hazırlanabilir (ben öyle yaptım :) ).

1. mendil: Kenar orta noktasından başlayan, mendili iki dikdörtgene ayıran dikişle işaretlenmiş.






2. mendil: Kenar orta noktalarından başlayan, mendili dört kareye ayıran dikişle işaretlenmiş.




3. mendil: Bir köşegen doğrultusunda mendili iki üçgene ayıran dikişle işaretlenmiş.




4. mendil: İki köşegen doğrultusunda mendili dört üçgene ayıran dikişle işaretlenmiş.




5. mendil: Sadece orta noktasından işaretlenmiş.