Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


25 Kasım 2011 Cuma

pembe kule&kahverengi basamaklar

iki sene önce montessori egitimi grubu ile boyasız olarak aldığımız montessorinin temel eğitim materyalleri bizim kızların fazla ilgisini çekmemişti.

Kullanım amaclarını üç farklı boyutu görsel olarak ayırt etme, ağırlık, büyük – küçük kavramını öğrenme, el ve parmak kaslarının gelişimi, matematik ön alıştırma (10 lu seri yapma), denge, kaba ve ince motor gelişiminin desteklenmesi, yaptığı işe odaklanma :olarak özetleyebileceğimiz bu materyalleri son zamanlarda fırsat bulup su bazlı bir boya ve ahşap koruyucu bir vernikle renklenince yeni alınmış gibi oldu.çeşitli sitelerden de uygulama kombinasyonlarının çıktısını aldık şu an en favori oyuncaklarımız arasına girdi.






pembe kule tamam da istediğimiz kahverengi tonunu bulamayınca kahverengi basamakları mor renkte boyadık tabiii mor renk kızlar için daha ilgi çekici oldu.nette pink tower & broad stairs olarak genişce bilgiler ve kombinasyonlar bulabilirsiniz ayrıca türkçe kaynak olarak


http://www.montessoriokulu.web.tr/montessorimaterial/pembe-kule/

adresinden uygulama konusunda yararlanabilirsiniz gerçekten güzel bir türkçe anlatım olmuş.


http://aktivitelerimiz.wordpress.com/category/pembe-kule/



kombinasyonlardan bazılarınıda bu sitelerden çıktı alabilirsiniz


http://montessoriegitimi.blogspot.com/2011/04/kahverengi-basamak-pembe-kule-nar-35.html

http://makingmontessoriours.blogspot.com/2011/01/broad-or-brown-stair-pink-tower.html

eğer ingilizceniz çok iyiyse margaret homfrey in harika anlatımı

http://video.google.com/videoplay?docid=-1276553600766257368#

buda pakistan'dan başka bir video


http://www.youtube.com/watch?v=1_L2gkzDhPs


filiz (34)
sueda (6)
inci (4)
burcu (2)