Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


28 Haziran 2009 Pazar

BEO: yeryüzü şekilleri

İLK AKTİVİTEMİZ
Yeryüzü şekilleri aktivitesi için ne yapabiliriz diye düşünürken en iyisi uygulamalı hali diye düşünüp , attık kendimizi dışarı, boşalan jöle kutusunu aldık elimize, çıktık kırlara. bulunduğumuz yer altından yol geçen bir tepe ancak bunu inceleyebildik. karınca yuvalarıyla biraz oyalandık, kurumuş bitkileri , kozalakları bulduk, kuru yaprakları topladık, kış için malzeme hazırlığı yaptık. Durunun da yeni bir kelimesi oldu : kozanak!



Bizi ilk aktivitemiz sırasında yanlız bırakmayan komşunun kedisi

Zarifeyede teşekkür ederiz burdan, oda bize moral desteği verdi, durunun mıncırmalarına ses çıkarmadan hiç yanımızdan ayrılmadı .






Gezintimiz sırasında birde bulut (dut) ağacı bulduk üstelik ilk defa boyu boyuma uygun bi ağaç bulduğum için de ayrıca sevinmiştim ama duru bi tane bile yemedi, -yine bir diş dönemi, yine iştehımızı kaybettik- ama güzel vakit geçirdik. Birlikte olmak güzel , birlikte birşeyler yapmak daha da güzel...

Eylemleimiz devam edecek...

Hiç yorum yok: