Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


17 Aralık 2011 Cumartesi

YENİ YILA DOĞRU (Nar, 4 yaş)

Baktım, geçen yıl 13 Aralık'ta yazmışım yeni yıl takvim etkinliğini, bu yıl kendi de yazması da gecikti bu işin. En güzeli ay başında başlayıp 1 Ocak'a kadar geri sayım yapacak şekilde ayarlamak ama iş güç yoğunluğundan yetişmedi, hiç yoktan iyidir deyip 10 Aralık'ta başladık bu yılki 'Gerisayım Takvimi'ne (ingilizcede Advent Calender olarak geçiyor ve doğal olarak 1-24 Aralık tarihlerini kapsıyor 'Christmas'a kadar, ben kendimize uyarlayıp 1 Ocak yapıyorum haliyle..).
Bu kez her güne bir külah dolusu çerez, kuruyemiş ve kaçınılmaz olarak çikolata hazırladık. Renkli kartonlardan Nar kare kağıtlar kesti, ben külah yaptım, o bantladı. Her birinin ucuna delik açıp bir güzel ipleri geçirdi. ve sonra tabi eğlencenin en lezzetli kısmına geldi sıra; bir külaha bir ağıza motifiyle tek tek her külaha, birlikte marketten seçip aldığımız çerezleri, erikle dut kurularını ve 'ama her zaman yemiyoruz ki anne' çikolatalarını doldurdu. Üstlerine numaralarını yazdıktan sonra sırasıyla çam ağacına astık. Nar her gün, rakamına bakıp külahı kapıyor, huşu içinde silip süpürüyor. 10'a kadar rakamlara aşina da bakalım ondan sonra nolcak, belki bir iştahla onları da öğrenir!..






idilvenar

2 yorum:

Bahar dedi ki...

Yine çok güzel bir faaliyet olmuş. Elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

başarılı bu eğitimleri sizmi veriyorsunuz ?