Montessori hakkında daha fazla bilgi için:
Oğluma kum havuzunu alırken çok amaçlı kullanacağımızı düşünerek almıştım,aynen de düşündüğüm gibi oluyor.Epeydir aklımda olan aktarma aktivitesini nihayet gerçekleştirdik.Kaan'ın bu kadar keyif alarak yapacağını bilseydim çok önceden hazırlardım. Birlikte aktivite yaparken daha önce hiç sıkılmadan tam olarak bir saat oynadığı olmamıştı.
Normalde tüm çalışmalar soldan sağa yapılır (yazmaya hazırlık amaçlı) ama kaptan kaba aktarma çalışmalarında dolu kap sağda bulundurulup,sağdan başlanması gerekiyor.Bu nedenle önce havuzumuzun sağ tarafına fındıkları doldurdum.Sonra hemen gidip oğluma teklifte bulundum "Oğlum fındık aktarma çalışması yapmak ister misin?" diye sorunca hemen benimle oyun alanına geldi.Önce oturdum ve sessizce fındıkları dolu olan taraftan boş tarafa aktardım,bu sırada Kaan'da beni izliyordu.Sonra ordan kalktım ve Kaan efendi hemen taburesini havuza yaklaştırıp başına oturdu.Aldı eline kepçeyi direk olarak etkinliğe başladı, hemde hiç zorlanmadan.Defalarca dolu tarafı boş tarafa aktardı,o boşalttıkça ben tekrar sağ tarafa doldurdum ve bu şekilde bir saat boyunca aktarma yaptı.Hatta bir süre sonra ben yanından ayrılıp mutfağa geçerek işimi yaptım.Kaan ise hala devam ediyordu.Zaten oğlum doldur-boşalt,aç-kapa gibi oyunları hep severdi.
Bir saatin sonunda sıkılmaya başlayınca artık işi şebekliğe vurarak, elleriyle havuzun içinde dağıtmaya başladı,Fındıklardan çıkan şıngır şıngır sesler çok hoşuna gitmiş olmalı ki bu karıştırma ve ortaya saçma işi ile de oldukça zaman geçirdi. Son aşamamız ise havuzdan alıp yerlere atmak olunca aktivitemiz son buldu. En son görevi ise döktüğü fındıkları tekrardan geri toplamaktı :)
Bu aktiviteyi şiddetle tavsiye ederim.Oğlum hiç sıkılmadan aylarca fındıklarla aktarma aktivitesi yaptı, hatta evimize misafir gelen arkadaşlarıyla bile zevkle oynadılar.Ayrıca bu aktivitemiz sayesinde ise çok erken dönemde kaşık tutmayı öğrendik.
Aktivitenin devamı için lütfen linke tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder