Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


9 Ekim 2014 Perşembe

Dalda Asılı Yarasacıklar

 
Sonbahar geldi heryerde ağaçlardan dökülen rengarenk yapraklar var. Son zamanlardaki çocuklarla en güzel eğlencemiz ise okula gidip gelirken (evet bu arada Ediz anasınıfına başladı ) yerde dökülen yaprakları çiçek niyetine annelerine toplayıp vermek :) Ağaçtan dökülen yaprakları takip edip en önce kim yakalayacak oyununu oynuyoruz. Bazen bir bankın üstüne yaprak yığını yapıyoruz ve üçümüz yaprakları havaya atıp üstümüze dökülmelerini izliyoruz. En son olarak dağınıklığımızı toplayıp üçer beşer yaprakları çöpe atıyoruz. Kısacası sonbaharın keyfini yeterince çıkarmaya çalışıyoruz.

Eee materyal bolluğu yaşanılırken topladığımız bu yaprak ve her zamanki gibi tuvalet kağıdı rulolarını kullanarak bu sevimli yarasaları yapabiliriz değil mi? Belki bu bazılarımız için sevimsiz olan bu hayvanları çocuklarımıza sempatik göstermemize yarabilir .


                Çocuklar İçin Dalda Asılı Yarasacık Yapımı için

           Tepehomegiller linkinden ulaşabilirsiniz.


 
 
 

Hiç yorum yok: