Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


7 Ağustos 2008 Perşembe

BEÖ - Müzik

ilkay ve kızı (23 aylık)
Büyüyorum eğleniyorum öğreniyorumun bu haftaki aktivitesi müzik olunca çok sevindik kızımla. Halihazırda nasılda keyif aldığımız bir konu ama bu aktivite adına hem kendimizi geliştirecek, hemde yeni birşey öğreneceğimiz bir şeyler yapalım dedik. Bununla ilgili yeni bir müzik aleti alabilirmiyiz acaba diye dolandık oyuncakçılarda. Ama sonra orjinal bir müzik aleti almakdansa elimizdeki bütün materyallerden yeni sesler bulmak ve bu yeni seslere uygun yeni şarkılar yazmak amacımız oldu. Öncelikle elimizde var olan müzik aletlerimizden kızım sesler çıkartırken, annesi kızının istediği temada şarkılar uydurdu. Ama bir şartla müzik susunca anne de sustu. Mesela anne sordu sana ne hakkında şarkı söyleyim...elma derse, anne elmaya güfte yazarken, kızı da bestesinden sorumlu oldu. Ortaya tabiki korkunç ritimler ve acayip sözler çıktı, ama kızım müzik ile annesini isterse susturup isterse şarkı söylemeye başlatabildiği için çok memnundu. Oyunumuzun adını orkestra şeflikçiliği koyduk. En azından kızım daha tam söyleyemesede bu ad çok yakıştı bu oyuna:))Bundan sıkılıncada ikinci aktivitemize geçtik. Önce odasında eline verdiğim darbuka kadar ses çıkartacak kutu bulmaca oynadık. Sonra da bulduğumuz bütün devşirme darbukaları dizip önüne oturup ksilofonun çubuğuyla hepsinden ayrı ayrı sesler çıkarttık. Çook eğlendik ve herhangi birşeyin müzik yapmak için kullanılabileceğini keşfettik. Okay Temiz'in tahtına yakında varis oluruz bu gidişle:))

Hiç yorum yok: