Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


14 Eylül 2009 Pazartesi

B.E.O. *kağıt* bölüm iki


 
kağıt çocukluğumdan beri hep çok zevk aldığım bir materyaldi.televizyonun tek kanallı olduğu dönemlerde cumartesileri yayınlanan origami proğramını kaçırmaz hepsini yapardım.elişi kağıdı olmadığı zamanlarda bir tarafını boyadığım kağıtları kullanırdım.şimdilerde okadar öğretici proğramlar kalmadı sanırım.(bu yüzden bizim evde çoooook az tv izleniyor)
çalıştığım okullarda da elişi kağıdına geçmeden önce yine kağıdın bir yüzünü boyayarak etkinliklerimi yaptırıyordum.bu sayede

  • psikomotor gelişimine yardımcı oluyor,
  • çocuğa tamamen kendi ürünü olan bir materyalle çalışma zevki veriyor,
  • boyarken boşalttıkları enerjiyle hareketli etkinlikten sakin etkinliğe geçişi kolaylaştırıyor
  • ekonomik öğretmen oluyor
  • çok kısa süren faaliyetlerin süresini uzatıyor ve kontrolü daha rahat sağlıyordum.

 
yaşları itibariyle dikkat süreleri kısıtlı olan kızlarım bile bu işten çok zevk aldılar.
öncelikle yapacağımız şablonu birlikte seçtik.ona uygun yuvarlaklarımızı çizdik ve boyadık


ablamız kesme işlemini kendi yapmak istedi yuvarlak kesmek zordur bizde ufak çentikler atarak yardımcı olduk ve başardı.
daha sonra şablonumuzun bir kısmını boyadık bir yaprağınıda yırtma yapıştırma yaptık.yuvarlakları katlayıp saklanan uğur böceğini de bulduk ama bir eksik var....? --tabii benekleri onlarıda elişi kağıdı ile yırtıp yapıştırdık.paket açma uzmanımız boncuk; elişi kağıdını yırtarken biraz zorlandı ama yapıştırma işinde tam not aldı.

(aslında boncuk plana dahil değildi ama dururmu mecbur onada hazırladım ve gördümki yapamaz kalıplarımı bir güzel yıkıp ablasından daha da heves ve sabırla yaptı.)
vee duvara astık.

kağıtlarla yapılabilecek başka örnekler


*artık kağıt parçalarını yere döktük ve topladık .küçücük parmaklarımız ne çok uğraştı bunun için anlatamam.sonrada ablamızla bu parçalarla ne yapabileceğimizi konuştuk.yol ,ev, park,merdiven,araba........hepsini denedik.

**nette bi anasınıfı sergisinde gördüğümüz faaliyeti de denedik.renkler güzel ayarlanırsa çok güzel oluyor.büyükten küçüğe doğru sıralama çalışmasınıda kapsıyor.büyük yaşlar için
(5-6yaş)ideal.aralarına kutu kapağından küçük parçalar kesip yapıştırarak bombe veriyor dolabınıza nazar boncuğu yapıyorsunuz.yuvarlak , oval olarakta yapılabilir.

***bu hafta hızımızı alamadık yumurta kolisi,dergi,parşömen,mukavva......gibi ortada bulduğumuz kağıt çeşitlerini topladık.kardeşimize ve komşunun 14 aylık ikiz torunlarına dokunma kartları yaptık çok hoşlarına gitti hatta tadlarına bile baktılar :))))halleri çok komikti ama gelin ne der korkusundan resimlerini yayınlayamıyoruz.

 
*****birde oyun icat ettik gözlerimizi kapatıp elimizdeki kağıtla hışır hışır ses yapıp geldiği yöne koştuk.en çokda bundan zevk alıp çığlıklar atarak dolaştık.

 
filiz (32) sueda (42 ay) inci (20ay)

 
http://suinci.blogspot.com/

Hiç yorum yok: