Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


20 Ağustos 2010 Cuma

0-1 Yaş İçin Ev Yapımı Oyuncak

Şu an 11 aylık olan kızım için daha önceden malzemeden çalarak :) hazırladığım birkaç oyuncağı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kısa sürede ve artık materyallerden hazırlandıkları için görünüşte çok amatörce ama nesnelerin sürekliliği ve el-göz koordinasyonu açısından oldukça fonksiyonel oyuncaklarımız oldu.

Ce-e makinesi :)

Ce-e yapmak isteyen kişi makineyi yüzü ortaya gelecek şekilde tutuyor. Bebek pencereyi açınca makineyi tutan "ce-e" diyor ve bebeğin o güzel gülüşüyle mest oluyor. Yatay veya dikey olarak kullanılabilir.

Arabul makinesi :)
Altı bölmeden oluşuyor. Kapaklar farklı yönlerde açılıyor. Kulplar için pipetleri kesip zımbaladım. Zemini de kapattım. Kapaklarını abisi (Yahya - 4,5) boyadı. Bölmelere nesneler (küçük oyuncaklar, yakın akrabaların resimleri vs.) koyuyoruz, kapağını kapatıyoruz, o buluyor; o bulunca biz alkışlıyoruz, o da mutlu oluyor. Dikkatle nesneyi hangi kutuya koyduğumuzu inceliyor. En sevdiği ve en çok oynadığımız oyuncak bu oldu diyebilirim.

Attııı makinesi :)
Dondurma kutusunun kapağına farklı boyutlarda iki daire çizip kestikten sonra kalan yerleri kapladım. Bin bir oyunla kızımın silindir şeklindeki oyuncağı bu deliklere atmasını sağlamaya çalıştım. En azından büyük delikten geçirmeyi başarır diye umuyordum ama olmadı. Kutuyu ısırmaya çalıştı :) Bu aralar tekrar deneyebiliriz sanırım.

Ayşe (30)
Yahya (4,5)
Zeynep (11 ay)

8 yorum:

ayşe arslan dedi ki...

çok güzel,çook yaratıcı,

anneyazar dedi ki...

:)) çok güzeller ce-ee makinası favorim:))

SedaveEnes dedi ki...

hımm ellerine sağlık arabul makinasıda benim hoşuma gitti :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Dün bahcede benim kizlarda tiyatro oynatmak icin kartondan sahne yaptilar,daha bitmemisti ama iyi fikir dogrusu,oyunlarda hazir,kücükler icinde neden olmasin...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel. Benimde oğlumla hazırladığım, ismini faaliyet koyduğumuz bir çok deneyimiz var. Alınan plastik oyuncaklardan daha çok ilgi gördükleri kesin.

Bora dedi ki...

walla tebrik ederim...dicek başka bir şey yok :) iyiki sizin gibi anneler var...

Unknown dedi ki...

ben de kızım Meryem e bir ce-ee makinesi yaptım, babası çok beğendi...bence çok güzel bir fikir, ellerine sağlık ayşe...

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Ce oyununun aslında pek çoğumuz bilmese de bebekler için çok önemli olduğunu bir kitapta okumuştum. Çünkü bebekler o dönemde göremedikleri şeyin yok olduğunu düşünürmüş. Bu oyun onlara göremedikleri şeylerin yok olmadığını göstererek öğrettiyormuş. Bu da gösteriyor ki ce oyunu eğlenceli olduğu kadar eğitici de.