Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


19 Nisan 2011 Salı

BEÖ - 2 BOYUT / 3 BOYUT

Geometri ve matematik dersleri birçok çocuğun okul hayatlarında en zorlandıkları derslerdir. Biz yetişkinlerin onlara bu dersleri okul öncesi dönemde eğlenceli hale getirerek sevdirmesi çok önemli bir konu. Öğrenmeyi soyut bir şekilde değil de somut bir şekilde öğretmek, anlayarak öğrenmelerini sağlayacaktır. Geçtiğimiz hafta Emincan ile yaptığımız bir çalışmayı ekliyorum. 2 Boyut- 3 Boyut. Bu konuyu yaşı artık biraz daha büyüdüğü için geometri ile ilişkilendirmeyi uygun gördüm.
Aslında geometrik şekilleri etrafımıza baktığımızda her yerde görüyoruz. Çocuğun bakış açısına geometrik şekilleri yerleştirmek için öncelikle bir sunum yapmak gerekiyor.
Öncelikle 2 farklı dizaynda geometrik şekilleri eşleştirdik.



Sonrasında 3 boyutlu halleri ile ilişkilendirdik.



Kare ile küp bağlantısı, dikdörtgen ve dikdörtgen prizması, daire ve küre, üçgen ve üçgen piramit.


Hayatın içinde çok güzel şekillendiriyorlar.

Nuran & Emincan (3,5 yaş)

1 yorum:

Hâlet-i Ruhiyem dedi ki...

Merhaba,
Acaba küreyi nasıl yaptınız?
Hazır şekil mi kullandınız yoksa kendiniz mi yaptınız?
Kendiniz yapıysanız nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz acaba?