Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


25 Aralık 2011 Pazar

kırmızı mavi çubuklar evde nasıl yapılır?

filiz (34)sueda(6)inci(4)burcu(2)

montessori materyallerini türkiye de temin etmek biraz zor ve masraflı olduğundan evde kendimizin yapabileceğimizi düşündüm.işin içine kızlarda katılınca hem kendi oyuncaklarını kendileri yapmak hoşlarına gitti hem de yaparken çok eğlendiler.sizde yapmak isterseniz : 


sanayide bir marangozdan (siz yapı marketlerden de bulabilirsiniz) 100,90,80....10 cm lik çubuklar kestirilir.


elsanatları malzemeleri satan yerlerden su bazlı ahşap boyası ve subazlı  koruyucu ahşap verniği alınır


yere kocamaaaan bir örtü serilir, kızların ellerine zımparalar verilerek nasıl zımparalayacakları gösterilir ve neden zımparalamaları gerektiği anlatılır.
-kıymık ne demek anne?
sorusuna ellerine hafiften kıymık batırılarak cevap verilir :))


birbirlerini doğru yapmaları için uyarmalarına fırsat verilir.son kontroller de yapılarak boyamaya geçilir.


http://www.infomontessori.com/mathematics/numbers-through-ten-number-rods.htm http://montessoriegitimi.blogspot.com/2010/10/17102010-montessori-matematik-semineri.html http://montessoriegitimi.blogspot.com/2010/10/montessori-matematik-uygulamalar.html  

boyama ve vernik işlemi bittikten sonra uygulama için yukarıdaki siteler incelenir. sunuma geçilir. ben boyamaya, kızlar yattıktan işlerde bittikten sonra gece geç saatte başladığım için kırmızı ile başlamayı unutup maviyle başlamışım :(( orjinali kırmızı ile başlıyor bilesiniz. bu büyüklüğün evde kullanımının zor olduğunu farkettim .bir küçük versiyonu var onu da yapacağım uygun çubuklar arıyorum :) o zaman hatamı telafi ederim.

3 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Maşallah bu prensesler 3 çüz müü?
Çok tatlılar:)Kolay gelsin sizlere.
Sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

maşallah çok güzel el becerileri gelişiyor.

gulsenz dedi ki...

Merhaba hem anasinifi ogretmeni hemde montessori egitimi almis bir ogretmen olarak sitenizi yeni kesfettigimi ve calismalarinizi cok begendigimi belirtmek isterim.. Emeginize saglik