Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


5 Eylül 2009 Cumartesi

B.E.O *heykel*



geçen haftaki B.E.O. etkinliğiydi ama biz bir türlü fotoğraf çekemedik bu eski resmi buldum bari yazılmamış olmasın.mersin sahil şeridindindeki park tam bir heykel cenneti olduğundan bu konudan daha önce kızıma bahsetmiştim.


-kızım heykel ne demek ?
-hani parkta vardıya atlar işte onlar.

ilk sorumun cevabı buydu sonra biraz konu hakkında sohbet ettik.konumuz genelde heykellerin hareketli olup olmadıkları ile ilgiliydi çünkü oyunumuz bunun üstüne kurulu.
HEYKEL OL OYUNU
oyunculara öncelikle heykellerin hareketsizliği çocukların hareketliliği konusunda kısa açıklama yapılır.daha sonra uygulamalı gösterilir.oyunun amacı verilen komutlardan
*heykel ol dendiğinde sabit durmak
*çocuk ol dendiğinde hareketlenmektir.
komutlara uymayan yada geç kalan oyundan çıkar.
aslında bu bir grup oyunu.biz tek başlamıştık 20 aylık kardeşimizde kısa bir süre izleyip bize eşlik etti .kuralları kavramış olmasına şaşırdım .birazda taklit döneminde olduğu için sanırım daha çokda taklit yapıyor, ama sonuçta çok güzel oynadık.
dün akşam yine aynı parktaydık en sevdiğimiz (resimdeki) aslannın yanına giderken:
-kızım sence o aslan canlımıdır?
-hayır anne. o, heykel .heykeller canlı olmaz .korkma...!
-haklısın kızım :0
filiz*sueda(42 ay) inci(20)

1 yorum:

Esra dedi ki...

Gercekten harika bir fikir bu oyun! Hemen oynayacagiz biz de. Tesekkurler...