Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


29 Ekim 2009 Perşembe

BİZ ATATÜRK ÇOCUKLARI

DİJLE ..EZEL(19 ay)
http://www.pamkprenses.blogspot.com/







Ezelci'ğim biraz daha yaptıklarımızın anlamını da kavramaya başladığından beri her hafta bir etkinlik konusu belirleyip,o hafta içerisinde bu tema üzerinde farklı çalışmalar yapıyoruz.

BU HAFTA DOĞAL OLARAK CUMHURİYET HAFTASI;

Bu kapsamda ilk iş Ezel'in odasını bayraklarla donattık.Ezel görünce çok sevindi.El çırptı,Dede,dede diye odanın içinde dolandı durdu:))

Ezel'in penceresinin baktığı yer bir okul ve okulun ön cephesinde büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılı hafta başından beri.Ezel bir kendi penceresine bir de okulun ön cephesine bakarak;Anı Anı(aynı,aynı)Dede diyerek eşleşme de yaptı.Buraya vakti geldiği için not düşelim;Ezel her pazartesi sabah ve cuma öğleden sonra İstiklal Marşı okunurken bir şef edası ile kendi penceresinden okulun öğrencilerini yönetiyor..Büyük bir ciddiyetle..Bir ara video eklemeli artık aslında...

Ezel'in Atatürk'e "dede" demesinin hikayesine gelince;Mama sandalyesinin tam arkasında,duvarda asılı Atatürk Takvimimiz var.Ezel ,ne zaman su koyverse Azer Teyzesi "Bak dede de yiyecek,hadi bak dede de yesin diyor ,aaaaa Ezel bak dede de karnıbaharı çok seviyormuş:)) diye diye Atatürk oldu Ezel'in dedesi..EEE yalan da değil hani:))

Biz bu kapsamda Türk Bayrağı şablonu çizip içini kırmızıya boyamaya çalışıyoruz...

Gramafon kağıdından süsler yapmayı planlıyoruz.

Bol bol kahramanlık marşları dinleyip,dans ediyoruz..

Ezel'in en çok sevdiği ise;Trt Türk Sanat Müziği Çocuk Koroları - Çocuklar Şarkı Söylüyor 1 (2009) CD'nin ilk parçası,BİZ ATATÜRK ÇOCUKLARI (İzci Şarkısı)

Biz Atatürk çocukları
Yurdumuzun umutları
Başımız dik, yüzümüz ak
Seyrederiz ufukları
Lâllâl la, lâllâl la Lâllâl lâllâl lâllâl la

Ne mutlu Türk olana
Ne mutlu bana
Biz Atatürk çocukları
Çok severiz insanları
İçimizde taşıyoruz
Sevgi dolu yarınları
Ey sevgili Büyük Ata
Rahat uyu, etme tasa.
Seviyoruz, seveceğiz
Bil ki her an seninleyiz.

HEPİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!

2 yorum:

sufi dedi ki...

Annenin de güzel kızının da dedemiz Atatürk'le ve cumhuriyetle daha nice seneler yaşaması dileklerimle.

Anne İş'te dedi ki...

çok teşekkürler:))