Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


24 Ekim 2009 Cumartesi

Knobless Cylinders / Kulpsuz Silindirlerle Çalışma

Berna & Ekin (36 ay)
http://ekinvebiz.blogspot.com/



Bunlar bizim Montessori materyallerinden kulpsuz silindirlerimizle yaptığımız çalışmalar. Ekin artık 3 yaşında olduğu için kule yapmak hem kolay geldi, hem hoşuna gitti. Birlikte silindirlerin özelliklerini konuştuk. Hem düşey yönde, hem de yatay yönde dizdi kulpsuz silindirlerini. Hatta kulplu silindirleriyle benzeyenleri bir araya getirdi, bir nevi kulplularla kulpsuzları eşleştirdi :)








Aslında yapmak istediklerim şunlar http://jojoebi.blogspot.com/2008/04/knobless-cylinders.html , ama onlara ulaşamıyorum (boş sayfa çıkıyor), kendim bilgisayarda hazırlayacağım. Mimar olmamın kızıma bir faydası olsun...









Bilgilenmek isteyenlere:

http://homepage.mac.com/montessoriworld/mwei/Course1/VideoCourse1/Knobbless_Cylinders.html adresinde Margaret Homefray’in videosu var.

http://homepage.mac.com/montessoriworld/mwei/sensory/sknobles.html adresinde ve

http://www.ehow.com/how_4524356_teach-comparisons-using-montessori-knobless.html adresinde de nasıl sunulacağının anlatımı var.

3 yorum:

füsfüs dedi ki...

harika bir çalışma olmuş, çizimlerle birlikte daha da güzel olacaktır eminim
silindirleri Türkiye'den mi temin ettiniz?

Gonca dedi ki...

resimdekiler oldukça zor görünüyor şimdiden kolay gelsin ekine:::))))hangi siteden temin edebiliriz acaba???????

Berna dedi ki...

Hayır Füsun'cum, yurtdışından getirttik. İnternet üzerinden alışveriş :))
Gonca, e-bay'deki bir satıcıdan aldık. Ama epey zor bir alışveriş oldu.