Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


9 Mart 2010 Salı

Giyinme Kitabı

Sebile Şenyurt Şimşek
Bu kitabı mail gurubunda bir arkadaş paylaşmıştı. Çocuklara yapılabilir diye. Bende nicedir yapmaya çalışıyorum. Geçen hafta bitti. Çocukların eline verdiğimde, fermuar çekmede, çıt çıt kapamada, ayakkabı giymede, bebeğin saçından toka çıkarmada başarılılar. Ancak kemer takma, düğme ve askılı pantalonda daha çalışmamız lazım.
Nasılmı yaptım. Ilk önce deli işi diyen arkadaşlar haklıymış. Dikiş dikmeyi bilmememe rağmen, sen eski terzi kızısın yaparsın dedim kendime. Babamızda ne var canım, düz dikiş değilmi dedi. Bende yaparım. Penye kumaş dikerken esneyip yamulunca pes edip gitti. Sonra oturdum kayınvalidemin dikiş makinesine. Yavruların küçülmüş kıyafetlerini seçtim, kestim. Tek kat kumaşın üstüne kestiğim kıyafetleri diktim. Bazı yerler yamuk oldu ama önemli olan işlevini yerine getiriyor olması. Sonra 2 kat kumaş arasına slikon elyafla üç katı beraber diktim ve ters çevirdim. Açık kalan kısmıda çevirdikten sonra diktim. Sonra hepsini üst üste koyarak sırtlarından sayfaları birleştirdim. Bu kısmı elde diktim. Böylelikle puf puf yumuşak bir kitap oldu.















7 yorum:

inci çiçeği dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel ve kullanışlı olmuşlar, biz öğrencilerimizle buna benzer çalışmalar yaptık ama böyle hazır kullanmak hiç aklımıza gelmemişti harika olmuş:)

esay esin dedi ki...

çok güzel gerçekten en kısa zamanda bu deli işi şeyi deneyeceğim.giyinme çerçevelerine çok iyi bir alternatif

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Çok başarılı, güle güle kullansın minikler.

KEO dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.Ben kendim yapamadığım için sipariş üzerine yaptırdım ve bugün elime ulaştı çok hoşuma gitti.Akşam olsa da kızım da görse diye sabırsızlanıyorum:))

Sebile Şenyurt Şimşek dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar, belkide bir makine alıp, dikiş işini ilerletebilirim.

KEYFESEYRAN dedi ki...

Benimde kızım iki yaşını bitirmek üzere çalışmalarınızdan faydalanmak istiyorum sevgiler

Unknown dedi ki...

süper fikir farklı versiyonunu bende uygulamak istiyorum