Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


29 Ağustos 2008 Cuma

ışıl'ın bahsettiği how to raise an amazing child the montessori way adlı kitabın türkçe çevirisi yeni çıktı. geçenlerde kitaptan bir alıntı yapmıştım, onu buraya da eklemek istedim.

"çocuklar birilerinin bir şeyler anlatmasından çok kendileri bir şeyler yaparak daha iyi öğrenirler. bu kural, özellikle çocuklar küçükken geçerlidir fakat daha büyük çocuklara hatta erişkinlere bile uyarlanabilir. çocuklar sadece etraflarındakini öğrenmezler, öğrenmeyi de öğrenirler. hiçbir kitap, dere kıyısındaki büyüleyici bir dünyayı veya çürümüş bir kütüğün altındakileri görüp incelemek kadar öğretici değildir. kitaplar ve benzeri materyaller, çocukların etraflarındaki uyaranları ve tecrübelerini zihinlerine yerleştirmelerine yardımcı olur fakat öğrenmenin temeli doğrudan gözlem ve pratik yaparak atılır."


cem: 4 yaşında

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kitabi okumadim, icerigi cok iyi olabilir, ancak basligi cok itici geldi. Harika cocuk - "Amazing child" - yetistirmek midir Montessori metodunun amaci? Ve ne demektir harika cocuk? Ve bu fazlasiyla rekabetci ve yaftaci bir baslik degil midir?