Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


23 Ağustos 2008 Cumartesi

Yeni bir oyun köşesi

Ceren 10 aylık & Keo(Özgür Ekim)


Ceren küçükken onun için salonda oluşturduğumuz köşesine, emeklemeye ve sıralamaya başladıktan sonra sığmaz oldu.Oyuncakları ve materyalleri de günden güne artınca, bir de kendi odasında da vakit geçirmeye alışsın diye orda da bir köşe oluşturdum.
Daha önce kitaplık olarak kullandığımız raflı dolabı boşaltıp onun köşesine koydum.Diğer oyuncakları ve kitapları da hala salondaki köşesinde duruyor.Onlarla orda vakit geçiriyor/uz.
Bu yeni köşesine çok ilgi gösterdi.İstediği oyuncağı almaya çalışıyor, alamadıkları olunca işaret ediyor biz alıp veriyoruz, oynayınca ortalıkta bırakıyor ve tabii ki ben kaldırıyorum.Ama bu bile onda "oyuncaklar yerine kaldırılmalı" düşüncesini zamanla oluşturacaktır diye düşünüyorum.Ki daha ilerde de kimin kaldırması gerektiğini öğreneceğini ümit ediyorum:))

Şu an dolabındaki oyuncaklar materyallerdem daha fazla olsa da amacımız zamanla dolabın sadece materyal dolabı haline gelmesini sağlamak(ilerde yetmeyecek ve daha büyük bir dolaba ihtiyaç olacak diye düşünüyorum)...

5 yorum:

Esra dedi ki...

harika olmus yine minnosun kosesi. Gule gule kullansin. Bol bol materyalle dolsun dolabi. :-)

KEO dedi ki...

Sağol Esra'cığım, amacım da yaşı ilerledikçe uygun materyalleri artırmak kesinlikle:)

Reichan Impram Açar dedi ki...

Selam Keo, rakamlardan oluşan renkli halıdan almak istiyorum, nasıl bulabilirim?

KEO dedi ki...

merhaba Reichan, ben Praktiker'den aldım.Daha önce Joker mağazasında da vardı ama bitmiş ve bir türlü gelmiyordu sonunda Praktiker'de buldum.

Reichan Impram Açar dedi ki...

Teşekkürler ben de yarın bakayım