Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


9 Ekim 2008 Perşembe

BEÖ - SONBAHAR

Genelde her haftasonu ormana gitme aktivitemiz var ve "Sonbahar aktivitesi "olarak aslında geçen hafta ormanda birşeyler yapmaya başladık biz.

Öncelikle ormanda uzun yürüyüşler yaptık .. uzun dediğim Erin'e göre.. genelde yürüyüş parkuruna girip 6 km bitiriyoruz tabii birçoğunda Erin sırt çantasında oluyor :) ama bu sefer elimize sepetimizi aldık ve kozalak,meşe palamudu, yaprak topladık. Sepeti Erin taşıdı, önce ben neleri toplaması gerektiğini gösterdim sonra kendisi arayarak bulup sepetine attı. Meşe palamutlarına" toouum" yani tahum demeyi öğrendi :)

Mantarlar ile tanıştı Erin.
Burada önemli bir not: Mantarlar zehirli olabilir!! benim gibi bunu bile bile çocuğunuza mantarları parçalasın diye rahat davranmayın!! ciddi bir hata yaptım..
Eve getirdiğimiz doğa materyallerimiz ile kutuya boşaltma, adlarını öğrenme, büyük küçük kavramı ( kozalaklar ile kocaaammmaaann - minnaaccııkk demeyi öğrenme :) ) ve eşleştirme aktivitelerini yaptık.

Meşe palamutlarının üzerilerine yüz ifadeleri çizdim böylece gülen ağlayan kızan, dil çıkartan ve şaşıran "abambu"lar yarattık onları taklit ettik. (abambu aslında Erince de kardan adam demek ama bunlarada yakıştırdı :) )

Bu sabah ise meşe palamutları ile evimizi ziyaret eden küçük kurtçuğu inceledik ve onu apartmanda kapımızın önünde duran saksının içine bıraktık :)


Bir diğer aktivite ise bana sonbaharı hatırlatan ve genelde sonbahar ve kış mevsiminde aklıma gelen ( nedense yazın akla gelmez ) mısır patlatma.
Mısırları önce kaşıkla bardağa transfer ettik sonra eliyle tencereye koydu ve patlamalarını bekledik. Patlarken çok eğlendik :) sonra afiyetle yedik.


Sevgiler.

Ayça

4 yorum:

ALPI HARIKALAR DIYARINDA dedi ki...

Ayça tam Erin' in yasina gore olmus hersey. Beraber verdigin kavramlar da cok hos. Ben en cok duygu yuzlerinizi begendim.
Sevgiler Elif

AycA dedi ki...

:) teşekkürler..
bugün yine ormandaydık ve kendi istedi bu sefer meşe palamutlarını toplamayı bu sefer ceplerine doldurmayı tercih etti ;)

sonbahar havası çok güzel herkes bundan faydalanıp orman havasını içine çekmeli bence..

MM dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel, neresi burası?

AycA dedi ki...

teşekkürler :)
belgrad ormanı