Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


6 Ekim 2008 Pazartesi

Mira'nın Gökyüzü Dönencesi

Mira ile Eylül'de yazın son günlerini kaçırmamak için hemen her günümüzü açık havada geçirdik. Evimizin bahçesinin yanısıra, Ankara'nın bilumum parklarında ve yeşil alanlarında yazı uğurladık. Ahlatlıbel, Lozan Park, Mogan Park, Eymir, ODTÜ, Seğmenler, Papazın Bağı :)

Tabi her fırsatta birlikte gökyüzünü izledik. Mira'cım bulutların geçişini, kuşların uçuşunu, güneşin batışını gördü. Ben de Mira'nın gördüklerini fotoğraflayarak, GÖKYÜZÜ aktivitemiz için bol bol materyal toparladım.

Aktivitemizi planlarken, önce Mira'ya gökyüzü fotoğraflarından oluşan bir albüm yapma fikri ile yola çıkmıştım. Sonra albümdeki fotoğrafları, gökyüzüne daha çok benzesin diye yuvarlak kullanmak üzere hazırladım. Yazıcıdan kalınca bir kağıda baskılarını aldım. Derken, iki boyutta kalmasa, evirip çevirse ama hep aynı resmi görse hoş olur diye düşündüm. 3 resmi ortadan katlayıp, birer katından birbirine yapıştırdım. O gün Mira'cım hazırladığımız sağlam kartonları pür dikkat inceledikten sonra, tadına bakmaya karar verdi. Ben de ertesi gün sabahtan resimleri inceleyebileceği ama ağzına alamayacağı şekilde asmak üzere bir dönence hazırladım. Sabah uyandığında tam bir sürpriz oldu :)

Doğaçlama gelişen bir elişi çalışması olarak sonuç son derece güzel oldu. Mira'nın gökyüzü dönencesi şimdilik salonda asılı ama en kısa sürede Mira'nın odasında camın önünde yerini alacak :)


------------------------------------
Mira 7. ay 4. hafta
miracik.blogspot.com

4 yorum:

Primarima dedi ki...

Çok güzel bir çalışma olmuş :)

KEO dedi ki...

harika bir fikir elinize sağlık, uygulama listeme ekliyorum acilenn:)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Wooow supper olmus, ellerinize saglik:) Yaratici ve becerikli annelerin cocuklari biraz aha sansli sanirim:) Ama neyse ki burasi var, biz de fikirleri odunc alabiliyoruz :D

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ne güzel bir fikir! Ne şanslı bir Mira.

Gördüklerini pekiştirmeleri açısından "gördüklerini fotoğrafladım" sözü hoşuma gitti. Sözlerin (çokça) kısıtlı olduğu bu dönemde, yaşanmış zamanlara ait görsel referanslar hafızayı da oluşturacaktır.

Elinize sağlık!