Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


9 Ocak 2010 Cumartesi

B.E.Ö. - FOTOĞRAF

Ansı & Balca Misis (8,5 ay)

Sevgili Elif&Alpi'nin BEÖ-fotoğraf aktivitesine benzer bir aktiviteyi biz de yaptık.

Amacım, kızımın "yabancılardan kaçınma" dönemi boyunca sevdiklerimizle yabancılık yaşamamasına destek olmaktı. Bu fikri Montessori for the Earth blogunun yazarı Lisa Nolan'ın çalışmalarından almıştım.

Albüm için doğduğu günden itibaren hayatımızda önemli bir yeri olan dost, çevre ve akrabalarımızın özel olarak fotoğraflarını çektim. Zamanla büyük bir liste oluştu. Hepsini toparlayıp bastırdım. Bir fotoğraf albümü içine tek tek, herhangi bir sıra olmadan yerleştirdim. Aralara Misis'in farklı yüz ifadelerini gösteren fotoğraflarını ve bazı özel eşyalarının fotoğraflarını da ekledim.

Albümü Misis'in önüne koyarak ilgisini çekmeye çalıştım. Kitap ve dergilere ilgisi var, sayfalarını çevirmeyi çok seviyor. Albüm de ilgisini çekti. Onun el yordamıyla çevirdiği yapraklardaki fotoğrafları gösteriyorum, kim olduğu söylüyorum.

Birkaç aydır haftada 1 ila 3 kez kucağımda ya da oyun halısında oturarak, diğer tüm oyuncaklarını kaldırarak, albümü gösteriyorum. Elinde yaprakları çevirirken, ben de kim olduklarını tekrarlıyorum.

Bu aktivite 6 ay ile 24 ay arasında uygulanabiliyormuş.

Ara ara fotoğrafları güncelleyeceğim. Büyüdüğünde Alpi gibi fotoğrafları kendi seçebilir ve yerleştirebilir de :)

Ayrıca bu materyali ilerleyen dönemde dil eğitimi sırasında da kullanacağım: kelimeleri söylemek, yüz ifadelerini belirtmek, sıfatları tanımlamak gibi.

1 yorum:

alya hanımın annesi dedi ki...

merhabalar.elinize sağlık..
bende minik alyacık için deniyeceğim.umarım alyada ilgilenir.
sevgiler..