Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


20 Ocak 2010 Çarşamba

Kulpsuz Silindirler-2



Gece flaşlı çekimden dolayı renklerde az sapmalar var tabi. mesela mavi esasında daha koyu bir mavi. Kırmızı silindirlerin bazilarinda oldugu gibi diger renklerin bazi boylarinda da yuvalara girme problemi var. Kumpas ile ölçüm yaptim, sadece 1 milimlik büyüklük herşeyi mahvetmeye yetiyor.
Mavi silindirlerin ise baştan yapılması gerekiyor çünkü hepsi 3 cm çapında yapılmış, 2,5 olmalı (hatta 2.4 cm).
Bundan sonra ne yapılabilir? Her renk silindirlerin tek tek ölçümleri alınıp Refik beye keskin değerler verilebilir. Mesela 2,5 cm'lik yuvaya her silindirin girisini garantilemek icin 2,4 ve hatta 2.3'lük silindirler yaptırmak mı bu? eğer esas olan yuvalara girmekse sanırım böyle yapmak en garantisi. Tabi el üretiminde her parçada bu keskinliği sağlamak artık Refik beye kalıyor. 
Elinde kulpsuz silindir olanlar karşılaştırmalı yorum yapabilirler mi acaba fotoda görünenlerle? Hatta bir kaç silindirin ve kulplular varsa yuvasının çap değerlerini de verebilirlerse şahane olur. 

idilvenar




7 yorum:

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

İdil emeğine sağlık. Ben oğlumda (26 ay) şunu gözlemliyorum. Ahşap bir sıralama oyunumuz var. 1 parçası kayboldu. Kırmızı silindir en ufak parça. Aynı renk ve tonda ama 2 mm küçük başka bir silindir koydum yerine onu kabul etmiyor. Burası boş kalıyor diyor ve hemen oynamayı bırakıyor. Bu yüzden bizim için 1 mm bile çok değerli. Bizim silindir blokların ölçüsüne göre Refik bey özel üretim yapabilir diye düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.

KEO dedi ki...

İdil çok teşekkürler.Fotoğraflarda gayet güzel görünüyor materyaller.Ölçülerinde dediğin düzeltmeler yapılarak bence Refik Bey ile yola devam etmemiz ilerde çıkabilecek sıkıntılara çözüm bulmak adına da daha uygun diye düşünüyorum.
Özgür

Berna dedi ki...

İdil'ciğim, renkler oldukça iyi görünüyor. Bence son hali güzel olmuş. Fotoğraftaki renkler parlak ve canlı. Dün verdiğim ölçülerden başka ölçü istersen tekrar verebilirim. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

İdil eline emeğine sağlık, fotolar çok iyi görünüyor bende Özgür'e katılıyorum en azından bir sıkıntımız olduğunda Refik bey'in müdahelesi daha iyi ve çabuk olur sanırım. Bende seninle devam etmekten yanayım :)

Sevgilerimle.

Mystic dedi ki...

Acikcasi hic suphem kalmadi. Ustelik ilgilenip Niehaustan da ideal olculeri almissin. Bu olculeri kullanip teslim ederse, uyum konusundaki risk minimuma inmis olur.
Ellerine saglik; cok cok tesekkurler.
ANSI

Adsız dedi ki...

Selamlar;
Uzun zamandır bu materyalalrı almak istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı,yahoo grubunda bunlarla ilgili bir çok mesaj var ama okudukça kafam karıştı doğrusu:))

Senin elindeki ürünleri nareden ve kaç liraya aldığını sorabilir miyim,ben bunlara ulaşana kadar oğluş iyice büyüdü gerçi ama ben eğer fiyatı çok değilse ben de almak isterim.

Şimdiden teşekkürler.

ESRA.

Unknown dedi ki...

Merhaba, ben de bu silindir materyalleri nereye yaptırdıysanız oradan edinmek istiyorum lutfen bana yardımcı olun arkadaslar.