Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


5 Ocak 2010 Salı

Montessori Materyalleri / Kulplu ve Kulpsuz Silindirlerle Birarada Yapılan Çalışma

Berna & Ekin (39 ay)
http://ekinvebiz.blogspot.com/

Montessori materyallerini birarada kullanma fikri her zaman çok ilgimi çekiyor. Genişletilmiş çalışmalar / extension'lar, en az benim kadar kızımın da hoşuna gidiyor.

Ekin, Montessori materyalleriyle etkinlik yapacağımız zaman hemen oyun halısını çıkarıp seriyor, kendisi materyalleri taşımak istiyor ve bana yardım ediyor, yine beraber topluyoruz, kendisi raflara yerleştiriyor. Kızımın her aşamasına dahil olması, materyalleri dikkatli ve gerektiği gibi kullanması, her zaman sonuna kadar sabırla uygulamayı tamamlaması beni çok keyiflendiriyor doğrusu...



Bu çalışmada kulplu silindirler bloklardaki yuvalarından çıkarılıyor, kulpsuz silindirler arasında boyutları aynı olan onlu grup seçilerek, bloklardaki yuvalara yerleştiriyor. Fotoğraflarda her bir blok için kızımın yaptığı çalışmalar var.








Bu çalışmanın videosu için buraya bakabilirsiniz.

Sonrasında bütün kulplu ve kulpsuz silindirlerimiz çıkmışken, dört bloğu birarada yerleştirmeyi seven kızım kulplu silindirleriyle bu çalışmayı da yaptı.


5 yorum:

Ege dedi ki...

Merhaba montessorinin bu meteryallerini nerden aldınız...Bende arıyorum ama bulamadım.Aldığınız yeri paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler

Gamze dedi ki...

bu materyalleri bende çok aradım edinebileceğimiz yer konusunda bilgi verirseniz sevinirim
teşekkürler

Leptir (Nataša) dedi ki...

Children in my classroom are doing same activities. Cylinders are favourites here.

Berna dedi ki...

Atakan'ın annesi ve Ege'nin annesi,
bu materyalleri e-bay'deki bir satıcıdan aldık. Biraz zor bir alışveriş olmuştu :)

Ege dedi ki...

Cevap için teşekkürler.bir soru daha sorabilir miyim?Yurt dışından alış veriş yaparken max. kaç dolar olmalı gümrükten geçmesi için?