Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


18 Ocak 2010 Pazartesi

NAR ile 2 Resim 1 Sıralama Aktivitesi (26 ay)

Süzgeçte Resim
Hani şu salata suyunu süzen aletlerle resim aktivitesine hiç olmadı en az 3-4 sitede rastlamışımdır. artfulparent.typepad.com'da da olduğundan eminim. Nar'ın bu kadar ilgisini çekeceğini bilseydim daha çabuk tutardım elimi denemek için. Yöntem çok basit olduğu kadar da eğlenceli, süzgeçin içine sığar boyutta bir kağıt koyuyorsunuz, biz hatta kullanılmış eski resim kağıtlarını da kullandık. Üzerine dilediğiniz renklerde parmak boyası sıkın. Nar'ın parmak boyalarının kıvamı biraz kalın olduğu için süzgeçin içine biraz da su damlattık. Kapağını kapattıktan sonra bileğine kuvvet çeviriyor Nar. Bir defasında bir kaç parça makarna da attık süzgeçin içine, bu arada başka bir aktivitede kullanacağımız makarnalar da boyanmış oldu. 


Kavanozda Toplarla Resim
Bu da çeşitli sitelerde gördüğüm resim çalışmalarından ilhamla biraz benim uydurduğum bir teknik. Aslında eminim 1001 versiyonu vardır. Ben tepside yapılanı görmüştem en çok, bundan esinlenerek kavanozu geliştirdim. 
Bir kavanozun içine bir parça kağıdı rulo yapıp yerleştiriyorsunuz. Kaç renk kullanmak istiyorsanız o kadar sayıda küçük topu renklere bulayıp kavanozun içine atıyorsunuz. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra Nar istediği gibi çalkalıyor kavanozu, sallıyor, yuvarlıyor, ayağıyla sürüklüyor. Bence de Narca da çok eğlenceli bir resim çalışması oldu. Yapmışken tepsideki orijinal çalışmalı da yaptık. Bunda da tepsinin içine kağıdı yerleştirip üzerinde topu bir sağa bir sola sallayıp yuvarlıyorsunuz.  


Arkadaşlık Zinciri

Kidssoup'tan indirdiğim kartları lamine ettikten sonra 8 farklı karaktere Nar'ın ve 7 arkadaşının isimlerini verdik, benzerliklerine göre. Elele tutuşan 4'lü setlerden Nar birini seçiyor, bundaki sıralamayı tekli kartlarla kendisi oluşturmaya çalışıyor. Mert Nar'ın elini tutuyor, Nar, Tiber'in, Karamel'in, Demir'in.. Böylece oluşuyor arkadaşlık zinciri. Bu esnada kartlardaki tiplerin ten, saç ve giysi renkleri üzerine de konuşuyoruz bol bol. 

idilvenar

7 yorum:

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

İdil muhteşem olmuş aktiviteleriniz. Söyleyecek söz bulamıyorum. Tebrik ederim. Nar çok şanslı senin gibi bir annesi olduğu için.

ElfAna dedi ki...

Bayildim! Ellerinize saglik:)

Limonlu Turta dedi ki...

Ben de bayıldım oyunlara. Bilhassa da kavanoz fikrine. Hemen uygulayacağım. Eline aklına sağlık! İdilciğim kavanoza koyduğun toplar ping pong topları gibi geldi bana, öyle dii mi?
Sevgiler,
ç.

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Bayıldım arkadaşlık zincirine hemen yapmak istiyorum ancak ingilizcem yetersiz kaldı sanırım kidssoup'ta bu resimleri bulamadım, yerini tarif edebilir misiniz :) teşekkürler....

idilvenar dedi ki...

tesekkurler arkadaslar..
evet ping pong topu kullandik..

ben kidssoup'a uye olduktan sonra bazi materyalleri indirip hazirladim. isterseniz bana mail atin, size de yollayayim..

Unknown dedi ki...

Çok sevinirim İdil Hanım mail adresinizi bulamadım benimki fbtekiner@hotmail.com, şimdiden çok teşekkürler... Nar'a sevgiler :)

Funda&Zeynep

Adsız dedi ki...

idil hnm arkadaslik zincirindeki resimleri nail indirdiniz acaba kidssouptan. yardim ederseniz sevinirim. dem_ay@hotmail.com
tesekkurler cigdem