Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


29 Temmuz 2010 Perşembe

B.E.Ö. Doğadaki Dönüşüm - Fasulye Çadırı


Artful Parent‘tan aldığımız ilham ile kızılderili çadırını kumaş yerine fasulye ile kapladık. Mira fasulyelerini dikti… suladı… topraktan çıkışlarını izledi… yavaş yavaş büyümesine şahit oldu… Sonunda içine girip oturabileceği küçük bir çadırı oldu.
Şimdi yavaş yavaş fasulyelerinin ürün vermesini izliyor. Çiçek açtılar. Pek yakında yemek için fasulyelerini toplanabilecek.
Kış yaklaştıkça, ürün vermesinin bitmesine, yavaş yavaş yapraklarını dökerek fasulye bitkisinin kurumasına da şahit olacak. Bitkiyi sökeceğiz ve çadırı gelecek seneki ekim için hazırlayacağız.

Banu ve Mira (29 aylık)
www.miracik.com

3 yorum:

sanberk dedi ki...

harika bir çalışmanız olmuş:)

elif dedi ki...

Ne diyebilirim ki bayıldım!!!
Harika bir çalışma....
Emeklere sağlık...

nokuruncocuklari dedi ki...

çok güzel bir çalışma olmuş, çocuk hem öğreniyor hem eğleniyor, son derece yaratıcı düşünmüşsünüz, fikirlenize sağlık, sevgiler::))