Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


13 Aralık 2010 Pazartesi

BEÖ- TAKVİM (NAR, 3 yaş)

Geçen gün bu haftanın etkinlik konusu geldiğinde bu ağacı yapıyorduk Nar'la, bu da bir çeşit takvim sayılır diyerek paylaşmak istedim. İnternetten 'Advent Calendar' adı altında nefis örneklerini, çeşitlerini bulabileceğiniz bir etkinliğin biraz uyarlanmış hali bu, tek farkı ayın 24'üne kadar değil, 31'ine, yılbaşına kadar sürüyor olması. Önce iki büyük kağıda bol bol yeşil boyama yaptı Nar, sonra bunu çam ağacı şeklinde kesip duvara yapıştırdık, bantlama kısmı en eğlencelisi Nar için. Üstüne de bir kırmızı yıldız kondurduk. İşin en lezzetli kısmı bundan sonra başladı, internetten indirdiğim (kidssoup) küçük paket kalıplarını kesip yapıştırdık. içlerine teker teker Nar en sevdiği çerezleri doldurdu, bazılarına da seve seve çikolata koydu. Paketlerin tepesini delgeçle delip ip geçirdik, sonra da çam ağacına zımbaladığım kırmızı kurdeleye astık. Ay sonuna kadar her gün Nar bir sürpriz paketi açıp içindekini yiyecek. Bunlar ille ki yiyecek olmak zorunda değil, her güne bir etkinlik de yazıp koyabilirsiniz, bazı paketlerin içine ben Nar'dan habersiz bir iki fazladan sürpriz de hazırlıyorum, örneğin bir gün birlikte bir yeniyıl şarkısı söylemek, başka bir gün birlikte çam ağacı süslemek, başka bir gün yılbaşı kartı hazırlamak gibi. Bu haftasonuna denk gelen paketlerden birine topluluğun 'Şehir kartları hazırlama' etkinliğini koyucam. Her gün, açıp içindekileri yedikten sonra pakete bir yuvarlak çıkartma yapıştırıyor Nar. Bakalım ay sonuna kadar paketlerin içi dolu kalabilecek mi:)






idilvenar

8 yorum:

BAŞAK BAŞAK dedi ki...

Harika olmuş, elerinize sağlık. Ben de yapmak istedim bundan şimdi. :-)))

jazzy cat dedi ki...

Nar değişik bir isim:) Yaratıcı bir çalışma olmuş, tebrikler..

Tombul Peri - Sıla dedi ki...

Bayıldımmm :) Cocuklarla böyle el becerisini geliştiren, aynı zamanda keyifli bir eğleneceye dönüşen oyunlar çok güzeller.
Tebrikler
Sevgiler
Sıla

gülnur dedi ki...

İdilcim sizi takip etmek büyük bir keyif.Nar sanki görmeyeli epey büyümüş : )Harikasınız.

idilvenar dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar, umarım yeni yılda hepimizin paketinden güzel sürprizler çıkar:))

sanberk dedi ki...

çok çok beğendim.Gelip o şekerlerden yiyebilirmiyiz:)Ama ben en büyük şekeri istiyorum:)
Maşalalh akılı kuzuya:)

Nil dedi ki...

vallahi süper olmuş ellerinize sağlık

gly dedi ki...

takvim fikri cok guzel. bunun diger bayramlara uyarlanmis hali var mi? her ozel gun icin yapilabilir aslinda. mesela 23nisan, 29ekim oncesi 10-15 gun sayilabilir ya da ramazanda yapilabilir. her gun konuyla ilgili kisa kisa ogretici bilgiler de verilirse daha da egitici olabilir.