Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


12 Temmuz 2011 Salı

Bebek Yapbozu (Zeynep, 22 ay)

(Kızım 16 aylıkken yapmıştım)
Ben mutfakta iş yaparken 16 aylık kızım da benimle birliktedir genelde. Buzdolabının kapısının üzerindeki mıknatıslı şeylerle oynar bazen. Meyveli yoğurtlardan çıkan küçük yapbozlar, nikah şekerleri, sipariş magnetleri, benim astığım kağıtlar vs. Onları defalarca yapıştırır, çıkarır. Kızım onlarla oynarken benim de aklıma aşağıdaki yabozu hazırlamak geldi. Bir bebek çizdim kabaca. Organlarını ayrı ayrı fon kartonuyla hazırladım. Sonra tok durması için mukavvaya yapıştırdım. Sonra da suya dayanıklı olsun diye koli bandıyla lamine ettim. Arka yüzeylerine de meyveli yoğurtlardan çıkan yapbozların mıknatıslarından yapıştırdım. Ve kızımın yeni bir oyuncağı daha oldu böylece. Bu oyuncakla birlikte pek çok yeni şey öğrenecek...

Buzdolabı, bulaşık makinesi gibi elektrikli ev âletlerinin önünde oynanmasının zararlı olduğunu düşünüyorsanız, mıknatısın yapışabileceği herhangi bir yüzeyde oynayabilirsiniz. Kalorifer peteği :) ya da mıknatıslı dartların hedef tahtası kullanılabilir.

Arka yüzeylerine de koli bandı yapıştırabilirsiniz. Böylece o minik ellerin mıknasıtları çıkarmasını engelleyebilirsiniz. Koli bandı da ince olduğundan yapışmasını engellemez diye düşünüyorum :)

Ayşe (31)

Yahya (5,5)

Zeynep (22 ay)

4 yorum:

anneyazar dedi ki...

Çok beğendim. Harika fikir:)

şahane dedi ki...

valla süper bende buna benzer birşeyler yapmayı deniyeceğim

şahane dedi ki...

süper olmuş elinize sağlık,bende buna benzer birşeyler yapmaya çalışacağım

BatyrM dedi ki...

ben bundan yaptım (sizden ilham aldım teşekkürler ) kızım 20 aylık normalde kirpiğe kaşa gelinceye kadar btün uzuvları bildiği halde yapbozu yapamadı oynuo fakat tam bir bebek haline getiremiyor. bu ayak diyor fakat ayagı govdenın altına değil baska yere yapıştırıo. sizce normal midir? sizin çocuğunuz
20 aylıkken yapabilmiş miiydi?