Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


13 Nisan 2009 Pazartesi

BEÖ-Taşıtlar/ Nar (17 ay)





Cesitli tasit resimleriyle hazirladigim kartlarla once 2 asamali oyun oynadik. Nar henuz konusmadigi icin 3. asamaya-isimlerini soyleme asamasina gecmedik! 1. asamada tek tek tasitlari isimleriyle tanittiktan sonra 2. asamada ben bir tasitin ismini soyledim, Nar ilgili karti gosterdi.
daha sonra ayni oyunu bu kez seslerle oynadik. ben her bir tasit icin bir ses tanittim. tren icin "cuf cuf", otomobil icin "biip bip", helikopter icin "pirpirpirpir" gibi.. bu kez ben bir tasitin sesini taklit ettigimde Nar, bu ses hangi tasita aitse o karta isaret etti.



ESLESTIRME
Tasit kartlarindaki her bir tasiti bir oyuncakla eslestirdim. Tek tek Nar'a tanittiktan sonra kartlari dizdim ve her bir oyuncagin sirasiyla hangi karta "kardes" oldugunu sordum. Nar oyuncaklari ilgili kartlarin yanina yerlestirmeye calisti, yerlestiremediginde ise parmagiyla gostererek eslestirme yapti.



KOPRUNUN ALTINDAN TASIT GECİRMECE
Legolarla kopru yapip teker teker tum tasitlari altindan gecirmeye calistik. Benim ismini soyledigim tasitlari Nar sirasiyla diger tarafa gecirmeye calisti. (ayni oyunu hayvanlarla da yapiyoruz)



OYUN HAMURUYLA TASITLAR
ev yapimi oyun hamuru ve geometrik sekilleri kalip olarak kullanarak otomobil ve yelkenli yaptik.


KUTULARLA TREN
Ayakkabı kutularını birbirine baglayarak basit bir tren yaptim. Nar'in en sevdigi 5 hayvan oyuncagini sectik (resimdeki sirasiyla Filinta, Kirpik, Kerata, Zibidi ve Filip) Once butun hayvanlari vagonlara yerlestirip "cuf cuf" sesleri esliginde treni surukledi Nar.
Sonra her bir hayvani koridora belli araliklarla yerlestirdim-her biri ayri istasyonda nar'i bekledi. Nar koridorda ilerlerken tek tek hepsini alip vagonlara yerlestirdi.
sonra da ben bir hayvanin ismini soyleyip-mesela Kirpik- trenden inmek istedigini soyledigimde Nar onu alip vagondan cikardi.

HAYAT BILGISI
Nar ile haftasonu Burgazada'ya yolculuk yaptik. Boylece kartlarda ogrendigi bir kac tasitin gercegiyle tanisti. Vapura bindi, fayton gordu ilk defa, kucuk teknelere baktik birlikte, bisikletli abilerle tanisti. Baska bir gun evimizin balkonundan ucaklarin gecisini izledik ve sansimiza bir helikoptere el salladik.

idilveNar

2 yorum:

meldi dedi ki...

Hepsi süper. Tebrik ederim. Bir kısmını bizde deneyeceğiz sanırım. Paylaşım için sağolun...

KEO dedi ki...

harikasınız! dolu dolu geçmiş bu aktivite.çuf çuf treni biz de deneyelim çok eğlenceli görünüyor:))