Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


25 Şubat 2010 Perşembe

BEÖ-Sevgi / Sevgi Temalı Kartımız

Berna & Ekin ( 40 ay )

http://ekinvebiz.blogspot.com/

Sevgili Nuran'ın başlattığı sevgi temalı kart etkinliği için Ekin'le birlikte Emincan'a göndermek üzere bir kart hazırladık.

Önce kartımızda kullanacağımız kalpler için dokulu kağıtlar oluşturduk. Fikir şurdan, biz hepsini aynı yapmadık, kendi kendimize de teknik uydurduk :)

Ekin;
1. Beyaz bir kağıdı kırmızıya boyadı. Kağıt kurumadan tarakla üzerine çizgiler yaptı.
2. Boyalarıyla mavi ve kırmızı rengi karıştırarak mor renk yaptı. Beyaz kağıdın üzerine kalın fırça darbeleriyle dokular oluşturdu.
3. Beyaz bir kağıdı pembe ve mor boyayla boyayıp üzerine çeşitli renklerde simler dökerek süsledi.



Kartımızın orta sayfasına Ekin ve Emincan'ın fotoğraflarını yapıştırdık. Ekin ve Emincan'ın adlarını çıkartmalı harflerle oluşturduk. Ekin kendi çizip kestiği kalbi yapıştırdı, bir de küçük notumuzu yazdık.


Hazırladığımız dokulu kağıtlara çeşitli boyutlarda kalpler çizdik. Ben Ekin'in kesmesini istemiştim ama "sen kes, ben yapıştırayım anne" deyince görev dağılımı onun istediği şekilde gerçekleşti :))

Ekin, kartımızın ön sayfasına ve arka sayfasına hazırladığımız kalpleri dilediği gibi yapıştırdı. Arkasına da kendi alfabesiyle "Ekin" yazdı :)))



İşte sevgi temalı kartımız...

5 yorum:

.....NURAN EVREN YILMAZ.... dedi ki...

Ekin'in ellerine sağlık. Emincan kartını alınca o kadar çok beğendi ki, tekrar teşekkür ederiz. Ara sıra kart gönderme aktivitemizi tekrarlamalıyız. Biz yaparken de kartı bekleme sürecinde de çok keyif aldık. Sevgiler.

Berna dedi ki...

Aynı fikirdeyim Nuran, tekrarlayalım bu etkinliği. Hazırlaması da beklemesi de çok heyecanlı :)
Beğenmenize çok sevindik...
Bizden de sevgiler :)

inciboncuk dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık keşke bizim de haberimiz olsaydı biz de katılırdık:(

inciboncuk dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık keşke bizim de haberimiz olsaydı biz de katılırdık:(

bilge dedi ki...

çocukların dünyası o kadar masum ve saf ki güzel bir etkinlik ...sevgi ve dostlukla..