Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


5 Kasım 2008 Çarşamba

Sonbahar... Cocuklar icin elisleri...

Archi*Sugar Esra & kizi Defne (3 yas)
----------------------------------------------
Sonbahar... Doganin kabuk degistirme mevsimi... Bol bol yuruyus yapmali insan, degisen renkleri solumali... Hazirlik yapmali insan... Kisa, soguga... Tipki doga gibi....

Biz, sonbahar aktivitesi olarak iki el isi yaptik bundan birkac hafta once... Evde yapmasi cok kolay ve bir o kadar da eglenceli...

Unutmamak gereken tek sey, burada "siz" diye bahsettigim kisi siz (anne, baba, vs) VE cocuk. Boyama, yapistirma, susleme, cizme vs gibi tum aktiviteleri yasina ve becerisine uygun olarak cocuk yapmali...

Ilk el isimiz, cocugunuzun penceresi icin harika bir sonbahar susu...

Gerekli malzemeler: firinda pisirmek icin kullandigimiz yagli kagit, sonbahar yapraklari, pastel boya, utu ve ip.

Hazirlanisi: Esit uzunlukta iki parca yagli kagit kesin. Yaklasik 30 cm civarinda olabilir. Bir kabin icine cesitli renklerde pastel boyayi rendeleyin. Yagli kagitlardan birini yayin ve ustune topladiginiz sonbahar yapraklarini koyup rendelediginiz ve karistirdiginiz pastel boyalari serpin. Ikinci kat yagli kagidi kapatip hafif isidaki utu ile utuleyin. -Utu isini mutlaka yetiskin kisi yapmali. Kucuk cocuklarin eline lutfen utu vermeyin.- Eriyen boya kagitlarin birbirine yapismasini saglayacaktir. Ustunden kagit delgeci ile iki delik acip ipi bu deliklerden gecirin ve pencerenize asin. Gun isigi bu tabloya yansidikca renkler arasinda yapraklar harika gorunuyor.



Ikinci el isimiz, sonbahar agaclari.

Malzemeler: Bitmis tuvalet kagitlarinin ortasindaki karton (?), boya (parmak boyasi tercihen), duz karton, agac seklinde kesilmis kartonlar, yapistirici ve sonbahar yapraklari.

Hazirlanisi: Parmak boyasi ile duz kartonu, agac seklinde kestiginiz kartonlari ve agac govdesini olusturacak olan bos tuvalet kagit ortalarini boyayin (cocuk boyasin tabii ki). Sonbahar yapraklarini kucuk secmeye dikkat edin, eger kucuk bulamazsaniz elinizle ufalayin ve duz kartonun ustune elinizle yapistirin. Bir sure kurumaya birakin. Tuvalet kagitlarinin bir tarafindan iki tarafli 2 cm x 2 mm civarinda dikdortgenler kesin. Agac seklinde kesmis ve boyamis oldugunuz parcalari bu govdelere yerlestirin. Govdelerin alt kismina ve boyaya yapismamis olan yapraklara cok az yapistirici surerek duz kartonun ustune yapistirin. Kurumaya birakin... Kucuk parkiniz hazir. Evdeki kucuk insanlar, kucuk banklar, kucuk salincaklar ve kucuk hayvanlari bu parka yerlestirebilirsiniz...

1 yorum:

Montessori Egitimi Yazarlari dedi ki...

Yapraklar ile ilgili uygulamayı bizde dün akaşam yaptık. Kızım boya rendeleme işini çok sevdi, ve ortaya harika bir resim çıktı hakikaten:)