Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


5 Kasım 2009 Perşembe

BEO: Cumhuriyet / 29 Ekim Aktiviteleri

Esra (Archi*Sugar) ve kizi Defne (4 yas)


Istanbul'da olup da Cumhuriyet Yuruyusu'ne katilmamak, o muhtesem havayi solumamak mumkun degil. Bagdat Caddesi her sene oldugu gibi bu sene de tek yurek olmus Ataturk'un, Cumhuriyet'in izinden yuruyordu. Yagan yagmura inat, tek bir agizdan soylenen marslar, ellerde sanli bayraklar, yuzlerde kivancli gulumseme ve kalplerde Cumhuriyet askiyla...

Defne ile bu, Istanbul'da yaptigimiz ikinci Cumhuriyet yuruyusumuzdu. Gecen sene uzaklarda oldugumuz icin icimiz buruk kutlamistik bu sanli gunu. Bu sene ise muhtesemdi...

Defne buyuk bir mutluluk ve kivanc ile elinde kendinden buyuk bayragi, Cumhuriyet coskusunu en derinden yasadi, Bagdat Caddesi'nde. Marslara eslik etmeye calisti, omzumda en tepede insanlarin coskusuna alkislar ve isliklarla katilci. Cok mutluydu... Hepimiz gibi...

Bu ozel haftayi da cesitli aktiviteler ile pekistirdik. Ataturk'u daha iyi tanidik, bayragimizi evimizin her yerine astik, biraz tarih dinledik...

Yaptigimiz aktivitelerden bazilarini paylasmak istiyorum.

Heykel Olma Oyunu: Daha once bir kitapta okumustum ve bunu 29 Ekim aktiviteleri icinde Defne ile oynamak istedim. Birden fazla kisi ile oynaninca daha da eglenceli oluyor. Bir duduk ya da isaret verici herhangi bir ses kullanilabilir. Duduk calininca cocugun istenilen heykel seklini almasi istenir.

Ornekler: Asker heykeli, selam veren asker heykeli, silah tutan asker heykeli, bayrak tutan insan heykeli, Kocatepe'de Ataturk heykeli, v.b.

Bir sonraki isaret ile heykel bozulur ve bir sonraki isaret beklenir.
Defne'nin cok hosuna gitti. Farkli temalarla bu oyunu oynamaya karar verdik.

Cesitli Boyamalar:
http://www.onceokuloncesi.com/imagehosting/49104ab392ff80c59.bmp
http://www.onceokuloncesi.com/imagehosting/49104ab39388a6718.bmp
http://www.onceokuloncesi.com/imagehosting/49104ab3932fdde71.bmp


Ataturk kosesi:

Calisma odamizda bir Ataturk kosesi hazirlamaya karar verdik ve bunun icin ilk adimi bu hafta attik. Ataturk'un guzel bir resmini ciceklerle susledik, bayragimizi astik. 10 Kasim'a kadar bu koseyi daha da gelistirip guzel resimlerle suslemeyi planliyoruz.

Kullandigimiz cicek fotograflari icin: gerekli link






Archi*Sugar

Hiç yorum yok: