Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


24 Haziran 2008 Salı

BEÖ: Spor & Koku Aktiviteleri

Merhaba,
Dizüstü bilgisayarımdaki arıza ve o arada yapmış olduğumuz seyahatten dolayı aktivitelerimizi bir türlü bloga aktaramamıştık. Junior' da bugün izin verince hemen bizde ekleyelim istedim.
Herkese sevgiler,


BEÖ : Spor aktivitesi:
Emre Junior(4ay-3 hafta)&Anne Sibel

Emre Junior ile uyandıktan hemen sonra her sabah yüzümüzü yıkayıp spor aktivitemizi gerçekleştiriyoruz. Kol ve bacaklarımızı hareket ettirip masajla son bulduruyoruz.
Sadece ilgili olan o hafta spor aktivitemizi gerçekleştirirken şarkı söylemek yerine sporun faydalarını anlattım:) ne kadarını anladı bilemem ama her aktivite bitiminde yaptığımız gıdıklanma ve yuvarlanma zamanını sabırsızlıkla beklediğinden dinlediğini zannetmiyorum:))

Bebişin hareketliliğine aldığımız iki topunda çok yardımı dokunuyor, tavsiye ederim:) Aldığımızdan beri hatta şuan:) onlarla yuvarlanıp, elinden kaçtığında onlara ulaşmak için elleriyle tutunarak vücudunu topun olduğu tarafa doğru kaydırıyor. Emeklemese de sürünmek buna denir sanırım...

BEÖ : Koku Aktivitesi:
Emre Junior(5ay-1 hafta)&Anne Sibel

Koku aktivitesinin olduğu zaman Kastamonu' da idik. Bir ahbabımızın bahçesinde gerçekleştirmiştik.
Koklamak nasıl yapılır beyefendiye anlatıldı, derin nefes alırken annemi taklit etti:) o taklit esnasında koklanacaklar önüne teker teker sunuldu;))
Dede olayı belgelerken, anane derin nefes almayı öğretmekten dolayı çooook eğlendi. Sanırım o derin nefesi değil sevgili annemi taklit etti durdu:)
Konu ile ilgili görüntüleri daha sonra bloguma upload edeceğim. Yanlız beş aylık bebişiniz varsa koku aktivitesi yaparken dikkat:) herseyi ağza götürdüğünden bizimki gibi bir dereotu tatma olayınız olabilir:))
Buraya döndüğümüzde ise açan çiçeklerimizi, fesleğenimizi, Ayaş' dan gelen mis kokulu domates ve çilekleri kokladık. Bal - limon - ıhlamur - rezene koklandı. Çikolata kutusu beğenildiğinden olsa gerek kollar uzanarak o tarafa yönlendirildik. Kutu açılıp içindeki çikolatalar koklandı, Boaters Kahve kokladık o da sanırım kutunun yanında olduğu için nasibini aldı, etrafa saçıldı.

Sonuç:
Meraklı ve çevresine ilgili biri olması da gözönünde bulundurulursa; oğluş; rezene, ıhlamur, fesleğen, kekikden hoşlanmadı. Benim gibi bir kahve ve çikolata düşkünü olması muhtemel :)

Hiç yorum yok: