Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


21 Kasım 2008 Cuma

Evimizin Odaları-2 / İlişki kurma

Ceren(1yaş) & Keo

Bu defa elimizin altında bulunan dergileri keserek, evimizin odalarını temsil eden kolajlar yaptım.Bu seferki aktiviteyi ben akşam yatmadan hazırladım, ertesi gün babaannesi ile gerçekleştirdiler. Tepkilerini çok merak ettiğimden, ben de öğlen geldiğimde hemen bir koşu oynayıverdik:) Babası geldiğinde akşam da oynadılar, çok hoşuna gidiyor tabii kucakta koştuğumuzdan, kıkır kıkır gülerek bir yandan da gitmemiz gereken odayı gösteriyor.

Ceren'in odası & Mutfak

Banyo & Salon

Salon pek bi boş oldu ama "elimizde bunlar vardı.
Bir de yatak odası vardı ama Ceren hanım biraz hırpalamış:)

Gelelim nasıl oynadığımızaa; Kartlar küçük hanıma gösterildii. "Bu hangi oda tatlım"?Burası neresi?Göster bakalım hadi oraya gidelim..Sen bul bakalım burası neresi? dendiii, o da önce resimlere baktı baktı, sonra ilk seferde yardımla ne yapması gerektiğini anladı ve eliyle işaret etti odaları. Sonra o karttaki odaya gidildi ve resimlerin gerçekleri bulundu, ne oldukları anlatıldı.Daha sonra bir sonraki odaya gidildii...

4 yorum:

Primarima dedi ki...

Ne güzel olmuş aktiviteniz :)

KEO dedi ki...

Ebru teşekkür ve tavsiye ederizz:)

Ahsenin Anası dedi ki...

merhabalar daha yeni keşfettim bu siteyi ve hayran kaldım benim kızımda ekim 17 2007 doğumlu çok güzel şeyler öğrendim sayenizde ve genellikle bahsettiğiniz kitabı en kısa zamanda edineceğim. ben çalışan bir anne değilim kızımın devamlı yanındayım ama aslında yanında değilmişim sayenizde daha iyi bir şekilde farkına vardım. Açıkçası ona nasıl yaklaşmam gerektiği konusunda bana çok yardımcı oldunuz. artık devamlı takipcinizim. Emeğinize sağlık.

KEO dedi ki...

Merhaba Ahsenin Anası, demek ki 1 gün arayla aynı sevinci ve de ağrıları:) yaşamışız.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, bu blogumuzda hepimiz çok güzel paylaşımlarda bulunuyoruz, birbirimizden yeni fikirler alıyoruz, takip de edebilir hatta gruba katılarak yaptıklarınızı da paylaşabilirsiniz, sevgiler, Özgür