Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


20 Nisan 2008 Pazar

Kucuk bir deney


3 yasindan kucuk cocuklari icin tabii ki biyoloji ya da fizik deneyleri pek de birsey ifade etmeyecektir. Ancak boyle kucuk bir deney inanin cok hoslarina gidiyor.

Malzemeler: Buz ile dolu bir buz kalibi, bir kap / tabak, tepsi

Hazirlanisi: Onceden hazirladiginiz buzlari cocugunuza tanitin. Daha onceden sicak-soguk kavramini ogrenmis olursa daha iyi olur. Buzlari kaliptan cikarip diger kaba almasini saglayin ve buzun eriyisini izletin, suyun hal degistirmesini anlatin. Suyun donmasini, eriyisini anlatin.

Bizde olan: Defne bu ise bayildi. Buzlarla tumu eriyene kadar oynadi. Bir de benim hic beklemedigim birsey yapip cikardigim buzlari tekrardan kaliba yerlestirdi. Bir dahaki sefere baska sekillerde kalip ve buzlar kullanacagim. Hic ummadigim bir sekilde buzlari siniflandirdi.

Oneriler: Bu deneyi yaptiktan sonra, erimis olan suyu ocagin ustunde bir kaba koyup altini acin ve suyun buharlasmasini izletin ve anlatin. Suyun uc halini gormesini saglayin. Buz kalibina suyu birlikte koyun ve buzluga yerlestirin. Birkac saat sonra kalibi cikartip suyun yeni halini gosterin ve deneyi tekrarlayin.

Hiç yorum yok: