Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


29 Nisan 2008 Salı

Ben oynadım, torun dikkatle izledi!...

Bizim torun da minikler gibi suyu çok seviyor. Tabii oynamasını.
Torunlarla aynı binada oturuyoruz. Biz üçüncü kattayız, onlar birinci katta. Bakıcısı torunu havaların kötü olduğu günlerde özellikle akşam üstleri bize çıkarıyor. Torun tam 23 aylık.
Biraz oyuncakları ile oynuyor, sağı solu karıştırıyor ve sonunda ya benim ya da babaannesinin elinden tutuyor ve doğru banyoya.
14-15 aylıkken musluğu açtırıp elini altına tutuyordu, şimdi bir kaba su koydurup mandalları, çok sevdiği anne ve baba isimlerini verdiği tahta bebekleri, plastik kapakları yüzdürüyor.
Su ile oynarken bir şeye dikkat ettim; şunu yap bunu yap derseniz yapmıyor. Ama siz kendiniz oynuyor gibi yaparsanız sizi izliyor ve sonra kendisi sizin yaptığınızı yapmaya çalışıyor.
Şuna inanıyorum:
Çocuklara emirler yağdırmamalı büyükleri. Örnek olmalı ama bak böyle yapacaksın şeklinde değil de o hareketi yapıp izlemesini sağlayarak örnek olmalı.
Ben toruna bu şekilde yaklaşıyorum. Oyuncakları ile oynuyorum. Beni izliyor ve bir süre sonra benim yaptığımı yapmaya çalışıyor.
Su aktivitesinde de öyle yaptım. Plastik kapakların içine bebeklerini koyup yüzdürdüm. Önce itiraz etti. Bebeklerine bir şey olacak diye korktu. Bir süre sonra bebekleri kaplara kendi koydu ve yüzdürdü.
Punto Dede

3 yorum:

pinarbk dedi ki...

Aktiviteniz harika. Dedeyi hergün görebilmek bir torun için ne kadar güzel. Keşke ben de dedeciğimle yakın yerlerde olabilseydim...

KEO dedi ki...

Akın Abi, bu kadar teknolojik bir dede olduğunuz için torununuz ayrıca şanslı:))iyi eğlenceler diliyorum...

Esra dedi ki...

Akin Abi, oyle haklisiniz ki cocuga ornek olmak konusunda. Bazen unutuyoruz ama biraz ozen gosterip zaman ayirinca nasil da cabuk ogreniyorlar degil mi?