Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


4 Nisan 2008 Cuma

Esra S.B. / Yeni iki aktivite

Hamura civi saplama/cakma:

Malzemeler: Oyun hamuru, ahsap civi, ahsap cekic, kucuk kap
Yapilacaklar: Blogumda su yazimda yapimini anlattigim oyun hamurunu yapin, bir kismini kucuk bir plastik kaba yayin. Ahsap civileri ayri kucuk bir kaba koyun, asagidaki fotodaki gibi masaya yerlestirin. Cocugun once eliyle tek tek civileri hamura saplamasini saglayin. Bunu becerince civileri hamura cekicle cakmasini saglayin.
Bizde olan: Defne civileri hamura saplamaya bayildi, cekici de sevdi ama cekicle cakma isini sevmedi. Daha sonra yine deneyecegim. Civiler bitince civileri ve oyun hamurunu da koparip bardaginin icinde suya atti. Bence sorun yok. Boylece civilerin ve hamurun batip batmadigini gormus oldu.
Tavsiyeler: Bu kap & hamur isinin daha sonraki asamasi yer formlaridir. Birkac ay sonra ben de deneyecegim. Ada-gol, koy-burun yeryuzu formlari bu sekilde anlatiliyor. Kaba yerlestirdiginiz hamurun tam ortasindan bir yuvarlak parca koparirsaniz ve ortaya su koyarsaniz, bu, gol olur. Kopardiginiz parcayi bir baska kaba koyar, bosluga su doldurursaniz, bu ise ada olur.


Resim-form eslestirme:

Malzemeler: Cesitli resimler ve bu resimdekilerin uc boyutlu formlari.
Yapilacaklar: Resimleri bir masaya ya da haliya dizin, uc boyutlu formlarla eslestirmesini isteyin. Tam tersi de yapilabilir.

1 yorum:

KEO dedi ki...

Esra, anlattığın "ada-göl" oyununa bayıldım.Bir de alttaki postta bahsettiğin köşenizin detay fotolarına yeni baktım ne güzel gruplar halinde, düzenli, kendi yaptıkların da çok iyi.Sonuçta kendimizin yapabildiği materyaller de aynı amaca hizmet ediyorsa ben de kendim yapmayı, yapamadıklarımı almayı tercih ederim.İyi eğlencelerr...