Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


13 Nisan 2008 Pazar

Kuru Kasiklama

Kasiklama, Montessori'de en temel aktiviteler arasinda yer aliyor. Amac, cocugun konsantrasyonunu arttirmak, kucuk motor gelisimini desteklemek, basladigi isi bitirmesini ogretmek.

Gerekli Malzemeler: Iki kap, bir kasik, bir tepsi

Yapilacaklar: Kaplardan birine fasulye, mercimek ya da misir gibi kuru taneli bir gida malzemesi koyun. Diger kap bos kalsin. Kasik ile icindekileri bir kaptan digerine tasimasini saglayin. Tasima isini kap bosalana kadar surdurmeyi ogrenmeli.

Bizde olanlar: Once mercimeklerin yarisini kasikla tasidi, sonra eliyle tasimaya devam etti, daha sonra mercimekleri tepsiye dokup oynamaya basladi. Tekrar kaplara doldurdu. Siseye doldurdu, doktu. Uzun sure oyalandi. Cok hosuna giden bir aktivite

Tavsiyeler: Bu aktivitenin bir sonraki asamasi islak kasiklama. Kuru gida yerine su kullanabilirsiniz.

2 yorum:

Bir Derin Masalı dedi ki...

Çok bilgilendirici bir site olmuş. Mutlaka takip edeceğim. Sevgiler...

Minel dedi ki...

Esracım,
Nihayet gelebildim,bu safhada seni çok yordum.
Hızlı hızlı okumaya başlayacağım kayıplarımı:)

Sevgiler