Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


24 Nisan 2008 Perşembe

Yeni Oyuncaklar

Salı günü Ankara’da Yelken Oyuncak’a gittim. İnanılmaz çok çeşit vardı. Buğra Bey oyuncak seçmemde ve fiyatta çok yardımcı oldu. Anaokuluna gidecek çocuklar için, orada bulunan oyuncaklar almanın çok iyi bir fikir olmadığını, okulda aynı şeyleri gördüklerinde çocukların sıkıldığını söyledi.

Tavsiyeleri ve kendi seçimlerimle şu oyuncakları aldım:
Temel hayvanları anlatan ahşaptan yapılmış bir yap-boz.


Vur-çak. Üstten minik ahşap silindirler takılıyor, küçük çekiçle vurulduğunda aşağıdan çıkıyor. Sürekliliği olan bir oyun olduğundan sıkılmadan oynanabileceği söylendi.



Ahşap bloklar ve ayıcık giydirme. Ahşap blokları ileride farklı renklerde olanlarla çeşitlendirmeyi düşünüyorum.

Muftak seti. Şimdilik en az parçalı olandan aldım. Evdeki başka eşyaları da ileride mutfak eşyası olarak kullanmayı planlayıp saklıyorum. Mama kaşıkları, koslanın ölçü kabı, şekerleme kutuları...


Müzik aleti seti. Bu oyuncağı, babasıyla birlikte oynamaları için aldım. Duru için bakıcı araştırırken, görüştüğüm adaylardan biri çocukların babalarıyla oynadıkları ayrı bir oyuncaklarının olmasının çok faydalı olduğunu, ikisinin birlikte özel bir zaman geçirmelerinin böylece daha kolay sağlandığını, bunun içinde bir "baba oyuncağı" seçilmesinin iyi bir fikir olduğunu söylemişti. Daha önce çalıştığı ailelerden örnekler vermişti. O aileler genelde lego tercih etmişler. Amaç babanın da sıkılmadan oynayabilmesini sağlamak:) Benim eşim müziğe çok meraklı olduğundan, Duru da ritim tutup dans etmeye ve kendince şarkı söylemeye başladığından böyle bir setin işe yarayacağını düşündüm. İlk gün çok eğlendiler. Yarım saatten fazla konsantre olarak oynadılar. İleride bu oyuncakları da çeşitlendirmeyi planlıyorum.



12 yorum:

Esra dedi ki...

Pinarcigim, oyuncaklarin hepsi harika! Duru bebek gule gule oynasin. Ozellikle ikinci oyuncaga bayildim. Yalniz fotolara basip buyutemiyorum. Ikinciyi biraz daha buyuk gormek isterdim, cok ilgimi cekti.

pinarbk dedi ki...

Esra'cığım oyuncağın linkini veriyorum: http://www.yelkenoyuncak.com/main/product_detail.asp?pro_ID=409&sub_cat_ID=0&cat_ID=18

Şimdilik müzik aleti setiyle yap-bozu verdim Duru'ya. Diğerlerini dönüşümlü olarak ortaya çıkaracağım.

Bu arada sana gmailden mail gönderdim. Geldi mi?

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Pınar çok teşekkürler, oyuncaklar çok hoşuma gitti.

Babayla müzik fikri çok hoş, tanıdığım bir baba da benzer özel zamanı mutfak aletleri ile yapıyordu. Link vermen de çok iyi olmuş. Bugünlerde internette bunların satışlarını yapan yerleri araştırıyorum sürekli ve bu site hayat kurtardı, harika bir zamanlama oldu benim için.

Duru kaç aylıktı?

amber dedi ki...

Pinar, Oyuncaklar gercekten cok guzel. Amerika'da en cok bilinen tahta oyuncak ureticilerinden biri "Melissa and Dough"firmasi. Ilgilenirseniz iste linki. http://www.fatbraintoys.com/toys/brands/melissa_doug/index.cfm?source=google&kwid=melissa+and+doug&gclid=CM-jitG29ZICFROLggodlmasGQ

Yanilmiyorsam bu urunleri amazon.com uzerinden Turkiye'den satin alabiiyorsunuz.

pinarbk dedi ki...

***Yapıncak,bir süre düşündüm babasıyla ikisi için nasıl bir oyuncak alsam diye. Sonra biraz gözlemledim birlikte neler yaptıklarını. Baktım hep şarkı söyleyip dans ediyorlar ben de böyle bir set almaya karar verdim.

Yelken Oyuncak'ın Bağcılar'da da bir merkezi varmış. Bağcılar bana çok ters geldi. Ankara'ya gittiğimde elimle koymuş gibi buldum.

pinarbk dedi ki...

***Duru haftaya 1. yaşını dolduruyor. 3 Mayıs doğumlu.

pinarbk dedi ki...

***Amber, birazdan bakacağım Amerika'daki oyuncak firmasına. Paylaştığın için teşekkürler.

pinarbk dedi ki...

***Amber, az önce baktım verdiğin linkteki ahşap oyuncaklara. Oradakiler de çok güzel ve Yelken Oyuncaktakilerle çok benziyorlar ama Yelkenle kıyaslayınca daha pahalılar. Türkiye'ye gelme ya da buradan birine sipariş etme imkanın varsa yerinden gidip almak en iyisi. Bana çok iyi bir indirim yaptılar. Üstüne bir de hediye verdiler.

Adsız dedi ki...

Pinar yelken oyuncak cok ilgimi cekti. Internetten baktim da yeri aydinlikevler'deymis. bana cok ters. baska bir magazasi var mi biliyor musun diye soracaktim.

AYSUN dedi ki...

Oyuncaklar çok güzel Pınar. Biz berke Ikeadan ahşap oyuncaklar almıştık. Özellikle yapboz çok ilgisini çekmişti:)

Bağcılarda merkez büro yazıyor. Oradan satışları var mı diye arayacağım. AMa online satışları da varmış. Sipariş verebiliriz. Teşekkürler...

pinarbk dedi ki...

***Mineozu, sanırım sadece Aydınlıkevler'de var. Ben de biraz yolumu uzatarak gittim ama gittiğime değdi...

***Aysun, Bağcılar'ı aramıştım, satışları olduğunu söylemişlerdi. Mağazalarda daha çok model görme imkanı var. İnternetten siparişiin en kötü tarafı, kargoyu karşılamıyor oluşları.

AYSUN dedi ki...

Pınar ben netten siparişleri verdim. 3 gün oldu hala ses seda yok:(