Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


28 Nisan 2008 Pazartesi

Su aktivitesi

Sevgili Esra ilk aktivite konusunun "su"olduğunu duyurunca bu konu tam bize göre dedim:) Zira 2 yaşındaki kızım Erva'nın bu aralar suya çok fazla merakı arttı ve kıyafetlerini çok sık değiştirir oldum...Banyoda kirli sepetini kendine basamak yapıp musluğa ulaşmayı başardı, artık banyo kapısının açık olduğu anı yakalayıp soluğu musluğun başında alıyor:) Ayrıca su damacanasından su pompalamak en sevdiği oyunlar arasında bu aralar:)


Bizim suyla aktivemiz biraz Esra'nın kuru kaşıklama aktivitesine benzer oldu..Su dolu bir leğenden bardak yardımıyla boş bardaklara suyu aktarma işlemi...


İlk olarak bardaklara çok fazla su koyunca suyun bardaktan taşıp döküldüğünü gördü,ama deneme yanılma yöntemiyle birkaç denemeden sonra bardak dolunca, diğer bardağa geçti ve böylelikle bardağı taşırmayıp suyun dökülmediğini gördü...Defalarca bu işlemi tekrarladı,bardaklar dolunca leğene tekrar boşalttı,leğenden tekrar bardaklara...ama gördüm ki birkaç hatanın dışında suyu taşırmamaya dikkat etti...

Biraz basit bir aktivite oldu,ama kızım çok eğlendi ve öğrendi..Dikkatli ve özenli davranmasına da hayran kaldım...

Erva'nın annesi Esra

2 yorum:

pinarbk dedi ki...

Ablaların aktiviteleri bebişlerinkinden daha kapsamlı ve daha öğretici. Bardakları ne kadar düzgün kavrayıp tutmuş.

Esra dedi ki...

Esra, Defnecigim hala su dolunca durmuyor. :-)
Ben de ayni konu uzerinde calisiyorum.
Kendi blogundan da yayinlayacak misin aktiviteyi?