Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


4 Nisan 2008 Cuma

Özgür Ekim / Ceren ve Kitaplar

Merhabalar,
Ceren şu an 5,5 aylık.Gün içinde yaptığımız oyunlardan biri de kitapları incelemek.Bazen ilgilenmiyor, bazen ilgileniyor, kimi zaman sayfalarda bazı resimlere daha çok dikkat ediyor.Bazen kendi kendine bıraktığımda kitaptaki resimlerle konuşuyor.Her gün kısa süre de olsa buna benzer bir kitap oyunu oynuyoruz.Bazı günler ona masal okuyorum, genellikle dinlemekten ziyade, kitabın sayfalarını ellemek, ona bir hareket vermek ve benim konuştuğum sırada ağız hareketlerimi incelemek daha çok hoşuna gidiyor.İstemediği zamanlarda da elleriyle vuruyor ve ayaklarıyla kitabı tekmeliyor.
**Ekte "İlk 100Sözcük" kitabı ile oynarken çektiğim video var.Çoğunlukla, kitaptaki resimleri gösterip isimlerini söylüyorum, hayvanların ve taşıtların çıkardığı sesleri taklit ediyorum.Fakat bu sefer hem kitabı tutup hem de kameraya aldığım için Ceren'i kendi haline bıraktım.Sayfaları kendisi çeviremediği için ben yardım ediyorum, kendisi tamamlıyor.Bu kitap dayanıklı fakat sayfalarda fazla sayıda resim olduğundan şu dönem için kafa karıştırıcı gibi geldi bana.Daha sonrası için iyi olabilir.Her tema için ayrı ayrı ve her sayfada daha az resim olan kitaplar almak daha faydalı olur sanırım...
**Bir de küçük kumaş kitap almıştık çiftlik hayvanları temalı.Onunla da "Ali Baba'nın Çiftliği" şarkısını söylüyoruz, sayfaları hışırtılı olduğu için dikkatini çekiyor ama daha çok dişini kaşımak için kullanıyor şu sıralar.
**Büyük masal kitabı ise(Masal Evi) onun değil de bizim gibi.Çünkü çok kalın ve ağır olduğundan sadece kapağına dokunabiliyor ve ısırmak istiyor.

Fırsat buldukça diğer oyunlarımızdan da ekleyeceğim...

2 yorum:

Esra dedi ki...

ah! Tepkisine bayildim!!! Ne guzel kitap okuyor findik kurdu. :-)
Ayni kitap bizde de vardi Istanbul'da.
:-)))

KEO dedi ki...

canı isterse okuyor, bazen de sayfaları ayaklarıyla ittirerek çevirmeye çalışıyor:))