Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


30 Haziran 2008 Pazartesi

Nilufer`in kosesi

Nilufer`in kosesini resimdeki gibi hazirladik.



Aynayi okul malzemeleri satan www.discountschoolsupply.com sitesinden aldik. Aslinda tutunmak icin ayri yeri olan aynalar da satiliyordu ama bu aynalar iki parcadan olusuyor.Ileride pek kullanisli olmaz diye dusunduk ve sadece buyuk bir acrylic ayna aldik. Tutunmak icin olan cubugu havlu asmak icin satilan askiliklardan yaptik.

Kitaplarini hasir bir sepetin icine koyduk. Boylelikle kendi alabiliyor. Oyuncaklarindan bazilarini da kucuk bir kutunun icine yerlestirdik. Pelikan seklinde olan oyun torbasinin icine 3-4 oyuncak koyuyoruz ki kalabalik olmasin, hepsi gozuksun. Onun kapagini acip icinde ne var diye bakmasi cok hosuna gidiyor Nilufer`in , o yuzden onu kaldirmadik. Oyuncaklari arada bir degistiriyorum ki hepsi bir anda kalabalik yapmasin ve birden hepsinden bikmasin.

Aynanin basina ilk oturttugumuzdaki tepkisi cok guzeldi Nilufer`in. Onceleri sadece kucagimizda aynanin karsisinda durabiliyordu ama boyle kendisi istedigi gibi durabiliyor. Butun vucudunu inceliyor. Bacagina vuruyor, sonra aynaya bakiyor. Aynaya bakarken sacina dokunuyor. Galiba aynadaki bebekle kendisi arasinda bir bag kurmaya calisiyor. Mimiklerini abartili yapmaya basladi artik. Suratini degisik hallere getirip aynaya bakmasina bayiliyor. Daha detayli oyunlari bu haftanin aktivitesinde yazmayi dusunuyorum.
Tutunmak icin olan yere de tutunup ayakta durmaya bayiliyor. Kendisine aynadan bakiyor. Hareket etmeye calisiyor. Yani kendi kendine baya bir oyalaniyor bu kosede.

Ileride duvara resimler yapistirmayi dusunuyoruz. Bakalim, zamanla degistiririz artik.

7 yorum:

KEO dedi ki...

Çok beğendim miniğin köşesini.Güle güle oynasın.Bizimki artık emeklemeye başladığından köşesine sığmaz oldu:)Ama yine de oyunlarını orda oynuyor.Bir tutunma barına da bizim ihtiyacımız var şimdi.

sib dedi ki...

nilüfer şimdiden "ayna" aktivitesini kimseye ihtiyaç duymadan tamamlamış:))

ellerinize sağlık...köşesi süper...

sib dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sib dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sib dedi ki...

yorumları ben sildim, cunku aynı yorum dort defa yayınlandı...

semiramis dedi ki...

sevgili ilknur,
ben de bayildim niluferin kosesine. ve listeme ekledim. odalarina sinan (3) ve civanın (1) boyuna gore bir ayna alacagim. yalniz bu ayna bizim bildigimiz cam aynalardan degil di mi? Yani kirilinca zarar verir mi merak ettim.

Ilknur dedi ki...

Bu aynalar kirilmaz aynalar. "acrylic plastic mirror" diye geciyor. Zaten karton gibi birsey.
Biz okul malzemeleri zaten yeri aradik sorduk. Ordaki gorevli bize bu aynayi tavsiye etti.(http://www.discountschoolsupply.com/Product/ProductDetail.aspx?product=16885&keyword=mirror)
Bu ayna hem agirlik hem de kenarlarinin keskinligi acisindan daha guvenliymis. Biz cok memnun kaldik.