Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


4 Nisan 2008 Cuma

Sabah Aktivitesi: Kürdanlar ve kavanozlar..

Gerekli malzemeler:

  • Bir paket kürdan mümkünse üstü süsü olsun
  • İki kavanoz..

Önce kürdanlar bir kavanoza tek tek yerleştirilir, daha sonra diğer kavanoz ortaya çıkar dolu kavanozdan boş olana kürdanlar transfer edilir ve her kürdan içeri zıpladığında ” hoppaa” diye bağırınılır..Max. 25 dakika sürebiliyor bu oyun galiba..

Sevgiler..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Herkese Merhaba,
Ayni oyun daha ufak bebeklere pet sise ve renkli pipetlerle de oynatilabilir. Ayrica Baby Tv'de gormustum; buyuk pet sise uzerine renkli etiketler yapistiriliyordu. Etiketleri cikarip bebege veriyorsunuz, o da siseye yapistiriyor. Her yapistirilistan sonra alkisliyorsunuz.

Sevgiler
Hulya

pinarbk dedi ki...

Ayça çok güzel bir oyun bulmuşsun.Şimdilik bizim için tehlikeli.

Esra dedi ki...

Bir sonraki adim farkli sekildeki kurdanlari farkli kavanozlara atma.
:-)
Super...

AycA dedi ki...

Erin pet şişe gördüğü zaman ısırarak oynuyor herhalde biraz daha vakit var ama denemek lazım..
Peki farklı kürdanları ayrıştırma hangi yaş için __şimdi anlar mı acaba renkleri henüz çok iyi bilmiyor .. onu da denemek lazım ama galiba bu işe biraz vakit var..

Esra dedi ki...

Aycacigim siniflandirma icin biraz erken bence de. Bir de kurdanlarin ustundeki resimler cok kucuk. Daha buyuk sekillerle once siniflandirmayi daha kolay yapacaktir.