Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


24 Şubat 2009 Salı

farklı dokunuşta kumaşlardan basit geometrik şekillerde minderler

Zeynep & Beril (8 ay)
Bu küçük geometrik minderleri, dokunma duyusu ile ilgili olarak yapmıştım aslında. Bebeğimin, büyüklük küçüklük farkını anlaması için her geometrik şekilden bir küçük bir büyük yapıp ve ileride eşini bul oyunu için de bir eşinden daha yapıp, kese de yapmıştım.

Polar, kadife, süet, ipek, pamuk, saten, peluş ve pamuk kumaş üzerine su taşı denilen daha sert bir fıfırı aralıklı dikerek yaptım küçük minderleri.





Başlangıç için sadece kare, diktörtgen, daire ve üçgenden oluşan temel geometrik şekillerle başlamış olmamıza rağmen 8. ay bunun için biraz erken sanırım. Beril, geometrik şekillerden de eşini bul oyunundan da henüz bir şey anlamıyor. Minderleri sürekli ağzına götürüp, tadına bakıyor:)) Fakat, her birinin farklı dokuda olması gerçekten ilgisini çekiyor. Yüzüne dokundurmaktan hoşlanıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben Sibel aktiviteniz çok güzel bayıldım ben de yapmak istiyorum...:)