Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


13 Şubat 2009 Cuma

İletişim Araçları Yapbozu

Keo & Ceren (16 aylık)

Bu haftanın konusuna uygun olarak iletişim araçları yapbozu yaptım.Bu elektronik olanlar haricinde mektup, gazete, kitap, dergi gibi yazılı iletişim araçları da var ama onları da belki ilerde yaparım diye düşündüm...

Bu ilk yapboz denememde kullanılan temel malzemeler;
kalın mukavva
maket bıçağı
ilgili araçların fotoğrafları
laminasyon için şeffaf yapışkan
mantar pano raptiyesi(sivri uçları özenle kırılmış)
japon yapıştırıcı ve prit
ahşap görünümlü kaplama malzemesi

Bilgisayardan çıkarılan resimler mukavva üzerine yerleştirilip sınırları çizilir ve maket bıçağı ile kesilerek yerleri çıkarılır.Bu çıkan kısımların üzerine kendi resimleri yapıştırılıp laminasyonu yapılır ve mantar pano raptiyesi japon yapıştırıcı ile yapıştırılır.
Mukavvanın üzeri ahşap görünümlü yapışkan ile kaplanır, ters taraftan maket bıçağı ile yine kesilip fazlalıklar çıkarılır.
Alt kısıma da aynı ebatta bir mukavva yapıştırılır.

Ancak, acemilikten olsa gerek cep telefonu ile televizyon ters de konulmaya müsait oldu, yani çocuk hatalı olduğunu ancak resminden anlayabilir fakat Ceren dikkatini çukur olan yere oturtmaya verdiğinden, bazen başaşağı da koyabiliyor bunları.

Yaptıktan sonra başladık oynamaya.Resimler O'na çok tanıdık geldi, hepsinin yerlerini buldu, gerçekleri ile resimlerini inceledi, karşılaştırdı.
Bu tarz tek parçalı yapbozları artık kolayca yapabildiği için, öncelikle birkaç hafta bu şekilde kullanıp daha sonra her resmi iki parçaya ayırıp, ikinci kısımlarına da tutacak yaparak ikili yapboza çevirmeyi düşünüyorum.

7 yorum:

Pratik Anne dedi ki...

Supersin. Harika olmus. Ellerine saglik/

Elçin dedi ki...

Bence de süper bir fikir ve uygulama. Tebrikler Keo..

KEO dedi ki...

Burcu ve Elçin, teşekkürler.Yaptıktan sonra birkaç gün başparmağım resmen uyuştu maket bıçağını çok bastırmışım sanırım:) ama değdi.

GreenSwan dedi ki...

Harika bir fikir ben de bayıldım bu puzzle a . Malzemelerini nereden alıyorsun? Büyük yapı marketlerde bulmak mümkün mü?

KEO dedi ki...

GreenSwan teşekkürler.Malzemelerin çoğu kırtasiyelerde var, büyük marketlerde de var.Resimleri internetten bulup çıktı aldım, şeffaf laminasyon malzemesini bulmak zor oluyor ama onu da Koçtaştan bulmuştu bazı arkadaşlar, ben de tahtakale ucuzluk merkezi diye bir yerden bulmuştum...

BALDAN TATLI dedi ki...

Merhaba; bloğunuzu Açalya'nın bloğundan şans eseri buldum. Benimde 7 yaşında ilkokula giden ve henüz 5 aylık olan 2 oğlum var. Eğitim için yapmış olduğunuz meteryalleri dikkatte takip etmeye çalışacağım. Gerçekten çok güzel ve yararlı.

KEO dedi ki...

merhaba Baldan Tatlı, öncelikle teşekkür ederim.Bu blogumuzda çoklu paylaşımlar gerçekleştiriyoruz, herkesten harika fikirler çıkıyor, sizin de paylaşımlarınızı bekliyoruz...