Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


1 Mayıs 2008 Perşembe

Talha’nın Su Aktivitesi: Amiral Battı!!!

Amiral Battı :D
Talha 2,5 yaşında… Hatta 3'e az kaldı diyelim :D Su ile oynamayı çok seviyor tüm çocuklar gibi...

Biz Talha ile çok eğlendik bu aktivite süresince...
Bu haftanın konusu Su idi. Talha’nın ilk aktivitesi banyo yapmak oldu…
Daha sonra Talha ile suyun kaldırma gücünü öğrenmek için kolları sıvadık ve ilk olarak gemilerimizi yaptık. Biraz kalın kâğıt kullandık zira kâğıtlar suyu görünce kendilerini kaybediyorlardı. Gemilerimizi hazırladık leğenimize suyu doldurduk ve geçtik başına… Maksat Talha’ya suyun kaldırma kuvvetini öğretmek. Talha su üzerinde giden gemilere korsan edasıyla tepeden inme bir baskı uyguladı ki bizim yüzecek olan gemilerimiz battı. Yani bizim kaldırma kuvvetini öğretmemiz hayal oldu :D yeni oyunumuzun adı amiral battı :D

Talha’nın su birikintisinde batan gemilerinden sonra biz de batmayacak olan ufak tahta puzzle parçalarını attık suyun içine. Onların nasıl batmadığını hayretle izledik.

Daha sonra suyun ıslatma kuvvetini öğrendik. Talha’nın suyla oynarken kendini kaybetmesi sonucu üstümüz başımız su oldu dolayısıyla suyun ıslatma gücünü bu şekilde öğrenmiş olduk.
Daha sonra Balonlara takılan çubuk boru sayesinde suyun içinde kabarcıklar yapmaya başladık. Talha üstünü ıslatmaktan sonra en çok bunu sevdi. Sürekli baloncuklar yapıp durdu. Hatta tahta oyuncakların baloncukların itici kuvvetiyle ilerleyebildiklerini öğrendi.
Daha sonra deniz kenarına gitmemiz mümkün olmadığı için ufacık su içine taş atarak halkalar oluşmasını sağladık. Bu arada fotoğraf makinesinin azizliğine uğradığımız için fotoğrafımız bulunmamaktadır :D



Sonuç: Talha suyun kaldırma kuvvetini öğrendi mi bilemem ama çok eğlendiği belli oluyordu.
Uzun müddet oyalanıp her yeri ıslattıktan sonra bile suyu kaldırmama müsaade etmedi. Çok sevdi bu aktiviteyi…
Bu grup bize çok şey kazandıracak. Çok teşekkür ederiz Esra’cım…

Hiç yorum yok: