Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


16 Mayıs 2008 Cuma

Göktürk'ün Aktiviteleri

Göktürk (15 aylık)

BAHAR AKTİVİTESİ
Öncelikle gecikmiş bir bahar aktivitemiz var. Biraz değişik bir bahar aktivitesi oldu bizimki; Çünkü Göktürk hastaydı ve yeni toparlanmaya başladı, biz de aktiviteyi evde yaptık. Şöyle:

Gerekli malzemeler:
Patlamış mısır
ağaç dalı ( kurumuş)

Konumuz; bahar dalı yapımı

Ne yaptık?

Öncelikle işe mısırları tencereye koyarak başladık. Cam kapaklı bir tencere tercih ettik, mısırlar patlarken izledik, Göktürk mısırlar patlayıp sıçrarken çok eğlendi. (hatta asıl etkinlikten daha fazla eğlendi diyebilirim). Mısırlar soğuduktan sonra masanın başına geçtik. Göktürk'e mısırları dallara yapıştıracağımızı anlattım. Kasedeki mısırları bana vermesini söyledim. İlk olarak baya etrafa döktü saçtı sonra tek tek vermeye başladı, ben de yapıştırdım. Hatta bir kaç tane Göktürk de koydu dalın üzerine. Bu olay Göktürk'ün mısırların yenecek bir şey olduğunu keşfedene kadar sürdü ve sonrasında mısırları bana vermektense yemeyi tercih etti :)





Yukarıdaki panoyu arkadaşım hazırlamıştı. Daha büyük yaştaki çocuklarla yapılabilir.

DİĞER AKTİVİTEMİZ -AİLE-

Bu aktivite için Esra'nın fikrinden yararlandık.Gereken tek malzeme aile albümü.
Ne Yaptık?

Öncelikle albümü aldık yere koyduk ve Göktürk'le birlikte başına oturduk. Göktürk önce kendi başına sayfaları çevirdi, ona değişik gelen yerlerde parmağını koyarak 'aaa' dedi. Bana gösterdi. Daha sonra ona 'anne nerede, baba nerede ' şeklinde tüm aile bireylerini sordum. ( anneanne, dede, babaanne, hala, dayıları, Göktürk) Hepsini aaa diyerek gösterdi. Ben sormayı bıraktığımda benim parmağımı tuttu ve resimlerin üzerine koydu. sanırım sormaya devam etmemi istedi. Bu oyun ikimizin de çok hoşuna gitti. Tavsiye ederiz.

2 yorum:

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Burcu cok guzel bir aktivite, cok guzel bir bahar dali. Elinize saglik, Ada buyusun kopya cekilecektir! Sevgiler, cumartesi gorusmek uzere...

burcu dedi ki...

Teşekkür ederiz Yapıncak.Kopya serbest :)
Cumartesi görüşeceğiz inşallah.
sevgiler