Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


4 Mayıs 2008 Pazar

Göktürk'ün Su Aktivitesi

Göktürk 15aylık
Yazılmış olan aktivitelerin büyük kısmını biz de gerçekleştirdik. Onlardan farklı olan iki aktiviteyi yazmak istiyorum.
1.Aktivite;
Bir plastik şişenin içine su konulur ve birkaç yerinden delik açılır. Üstten bastırınca deliklerden su fışkırıyor. Üst delikten daha az, aşağı indikçe daha fazla
Aslında amaç daha büyük çocuklar için farklı; fakat benim amacım sebep sonuç ilişkisini kavramasıydı. Göktürk pet şişeyi iki eliyle kavradı ve suyu fışkırttı, önce şaşırdı fakat çok eğlendi.
2.Aktivite
Malzemeler:
2 adet vazo veya bardak ( biri dolu, diğeri boş)
2 canlı çiçek
Amaç:
Suyun yaşam kaynağı olduğunu ve canlılar için önemini kavrama
Ne yaptık:
Bardaklardan birine su doldurduk içine çiçek koyduk, diğerinde su yoktu fakat çiçek vardı,
Hergün çiçekleri inceledik, birkaç gün sonra susuz çiçek dağıldı. Basit cümlelerle suyun önemini anlattım. Bir yerlerde kayıt olmuştur heralde :)

6 yorum:

KEO dedi ki...

Burcu ne güzel aktiviteler yapmışsınız!Fotoğraf olmasa da Göktürk'ü gözümde canlandırabiliyorum:)ne de olsa gördüm bugün...
sevgiler,
Ceren'in annesi

burcu dedi ki...

teşekkür ederiz , inan bende eve gelir gelmez sizin bloğa baktım hemen, çünkü bir yerden tanıyorum diye düşündüm. Doğru düşünmüşüm çünkü daha önce okumuştum yazılarını. Bu tür etkinliklerde umarım daha sık görüşebiliriz.
Tatlı Cerenciği öptüm kocaman :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Burcu özellikle ikinci aktiviteniz çok hoşuma gitti, anlamış mıdır acaba Göktürk? Kim bilir? Dedigin gibi bir köşeye kaydediyordur mutlaka. Ada da büyüse de böyle aktivitelere geçsek.

İkinizle de tanışmak çok güzeldi bugün, blog kardeşliği!

berna dedi ki...

Merhaba,
Her iki aktivitenizde gerçekten çok güzel.Oğlumla bir an önce yapacağız bunları.

Sevgiler...

burcu dedi ki...

Sevgili Yapıncak, beğendiğine sevindim. Ada o kadar çabuk büyüyek ki inan şaşıracaksın; çünkü ben çok şaşırıyorum. aslında bu kadar da çabuk geçmese diyorum, daha bir sindirerek yaşasak her şeyi. Tabii Allah sağlıklı bir yaşam versin öncelikle. Dediğin gibi blog olayı harika bir şey. Ben de sizi tanıdığıma çok mutlu oldum. Pozitif enerji aldım sizlerden..
Sevgiler
Adanın tontiş yanaklarından öpüyorum :)

burcu dedi ki...

Sevgili Berna teşekkür ederiz. Blog sayesinde hepimiz birbirimizden bir şeyler alıyoruz, ne güzel.
Sevgiler.