Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


12 Mayıs 2008 Pazartesi

Italya'da BAHAR

Archisugar Esra ve 2,5 yasindaki kizi Defne
...................................................................
Sanirim hicbir konu bizim gecen haftaki tatilimiz icin boylesine uyumlu olamazdi. Kayinvalidemin Venedik'in kara tarafindaki kocaman bahceli buyuk evi bahari tanimak, hissetmek ve ogrenmek icin idealdi.

Bisikletimizi, sisme havuzumuzu, cadirimizi, toplarimizi; bahar icin bahcede kullanilabilecek ne varsa hepsini arabamiza yukleyip yola koyulduk!

Isvicre'yi terk ederken asagidaki fotograftaki gibi hala soguk ve yagisli bir hava vardi. Gerci bahar yavas yavas kendini gosteriyordu ama Italya'nin sicak bahari ile karsilastirilamaz bile.
Italya'ya vardigimizin ertesi gunu davetli oldugumuz bir 3. yas dogumgununde cocuk boyutundaki sallincakta baharin tadini cikardik, gunes banyosu yaptik!

Babamizla agaclarin yapraklarini inceledik.


Sonra babaannemizin kocaman bahcesinde babamizla cadirda kamp yaptik. En cok da cadirin icinde kitap okumaya bayildik!


Agaclari cok yakindan inceledik. Agaclari incelerken ustundeki karincalari incelemeyi de ihmal etmedik. Karincalari cok ilginc bulduk, dakikalarca karinca surusunu takip ettik!


Cicekleri tanidik ve herseyden harikasi koklamayi ogrendik. Simdi nerede cicek ya da cicek resmi gorsek kokluyoruz. :-) Isin ilginc yani koklamayi sadece babasindan ogreniyor olmasi. Ciceklerin cesitli renklerde ve sekillerde oldugunu gorduk. Ozellikle laleye bayildik!


Kendimizi cimlerin ustune atip dakikalarca kuslari seyrettik. Cimlerin ustune yuvarlandik, coraplarimizi cikarip cimleri hissettik. Toprakla ic iceydik!

Ha evet unutmadan!!! Bunlar da baharda bahcede pisirdigimiz derya kuzulari! :-)))

Kucuk hayatimizin hicbir devresinde toprakla bu kadar ic ice olmamistik. Bir de agac dikecektik ama zamanimiz kalmadi! :-)

Bahari tum varligimizla hissettik!
Archi*Sugar

4 yorum:

pinarbk dedi ki...

Bahçe muhteşem, aktiviteler harika. babasıyla doyasıya vakit geçirmek Defne'ye çok iyi gelmiştir eminim:))
Çimlere yayılmadan baharın geldiği anlaşılmaz ki...

sib dedi ki...

sevgili esra,
defne, büyümüş-eğlenmiş ve öğrenmiş süper...

Esra dedi ki...

@ pinar: cok haklisin Pinarcigim. Bahari daha iyi baska turlu taniyamazdi sanirim.

@ sibel: Oyle gercekten. :-)))

AYSUN dedi ki...

Harika... Bizim bir düşüncemiz de Berk'e bir çiçek almak. Ve onu yetiştirmekti. İnşallah bu hafta içinde bunu yapacağım... Beraber sulayacağız. Çiçekleri açarken izleyeceğiz...