Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


12 Mayıs 2008 Pazartesi

Italya'dan gelenler...


Abarttik mi? Hm... hayir, sanmiyorum. Cunku hepsini bir anda eline vermeyecegim. Harika ahsap oyuncak ureticileri ve magazalari buldum. Uzun zamandir almayi istedigim ama bulamadigim ahsap ciftlik, doku eslestirme tahtasi, ahsap tarti, bagcikla giydirme oyunu, ahsap sebzeleri bicakla kesme oyunu, vs. ve tabii ki daha gitmeden marangoza ismarladigimiz ve buyuk bir heyecanla bekledigimiz Montessori'nin temel materyallerinden pembe kule ve kahverengi basamaklar. Henuz pembe ya da kahverengi degiller ama boyamak konusunda da supheliyim. Boyle ham hallerini cok begendim.

Italya'dan bizimle Isvicre'ye gelen ahsap oyuncaklarimiz.... :-)

6 yorum:

pinarbk dedi ki...

Güle güle oynasın Defne'ciğim. Çok iyi etmişsin almakla. Sonra arayıp bulamamak daha kötü:))

Zeynoş dedi ki...

Esracim, Paolo soruyor nerden almislar diye. Bu aralar malum cok bebek ziyareti yapiyoruz. Boyle ilginc hediyeler almak istiyoruz :)

Esra dedi ki...

@ pinar: aslinda uzun zamandir ariyordum bazilarini. Gozumun onunde gorunce de birakamadim. :-)

@ zeynep: Zeynepcigim cok farkli yerlerden aldik hepsini. Bircok oyuncakcida ahsap oyuncak bolumu var. Dikkatli bakarsan gozune carpacaktir.
Yalniz Marostica'daki bir magaza harikaydi. Sana websitesini vereyim, bak: http://www.omnialegno.it/home.html
Sadece ahsap oyuncak satiyordu, kendi uretimleriymis cogu. Bayildim.
Hangi yas grubu icin hediye ariyorsunuz? Belki fikir verebilirim.
optum.
Paolo'ya selam! ;-)

Zeynoş dedi ki...

Genelde yeni dogan ya da 1-2 yasindaki cocuklar bizim hediye aradiklarimiz. Ama oyuncak ilerki yas grubuna da hitab edebilir, simdi olmadi sonra oynar..Ozellikle o bagcik baglama, doku tarzi oyuncaklar cok hosumuza gidiyor. Tam Montessori oyuncaklari. Onlari da bahsettigin sayfadan mi aldin?

Esra dedi ki...

@ zeynep: Zeynepcigim, yeni dogan icin ahsap oyuncak almak belki anne babayi biraz sasirtabilir. :-)
Ama 1-2 yas ve daha ilerisi icin harika seyler var. Ben websitesinden almadim. Marastico'da magazalari vardi, oradan aldim. Ama bircok oyuncakcida da ahsap bolumu vardi. Tartiyi, ciftligi (mutlaka Montessori okulunda olur. Sadece hayvanlar icin degil, dilbilgisinin bir bolumunu hayvanlarla yapiyorlar), sebze kesmeyi, puzzlei vs normal oyuncakcidan aldim.

Fotoyu buyutup bakarsan (ustune tikla, tam boyutunda, kucultmedim):
Doku tanima oyunu, fotoda en sagda ust uste duran kuplerle cocuk giydirme kutusunun arasinda duran. Alman maliymis. Kendi urunleri degildi. Ama baska hicbir yerde goremedim.

Bagcik gecirme oyunu ise ciftligin onunde duruyor. O, kendi urunleriydi. Fiyati da cok uygundu.

Daha kucuk cocuklar icin de bir cok oyun gordum oyuncakcilarda. Ama bizim icin artik gec oldugu icin almadim. Bagcik baglama baska yerde de vardi mesela.

Daha bircok oyun vardi valla. Ciddi bir oyuncakcida eminim bulursun bir suru sey. Istersen almadan bana bir not at, ben de sana fikir vereyim.

optum

hayal dedi ki...

merhaba,
bagcik baglama oyununu ben Ya-pa'dan aldim. ist.dan
ama eminonunde misir carsisinin yan,inda buyuk oyuncakcilarda da gordum bunlarin bir cogunu (ahsap pizzayi mesela) ama sanirim onlar cin mali olabilir.