Yasal Uyari

Aksi belirtilmedikce bu sitede yayinlanan tum yazilarin ve fotograflarin telif hakki yazarina aittir. Izinsiz yapilan tum alintilar icin hukuki yollarin acik oldugu hatirlatilir.
-----------------------------------------

Tanitim

Bu blog, cok yazarli olup Montessori Egitimi mail grubu uyelerinin yazilarindan olusmaktadir ve Montessori Egitimi ile ilgili yazilar icermektedir. Yazarin ismi (ya da takma ismi) yazinin genelde basinda ya da sonunda yer almaktadir.

Buyuyorum Egleniyorum Ogreniyorum aktiviteleri her iki haftada bir konu degistiren ve uyelerimizin cocuklar ile yaptigi calismalari icermektedir.

Buyrun, hosgeldiniz...


16 Mayıs 2008 Cuma

Kedinin ANNESİ neede?

"CAN 2,5 YAŞINDA"




Bu kez anlatacaklarımız biraz hüzünlü.
Apartmanın arkasındaki otoparkta bir kedi yavrulamış.Tam üç tane yavru !
Yavrulardan birini hiç görmedik.Diğer ikisiyle otopark içinde birbirleriyle oynarken tanıştık.Çok ürkeklerdi.Yanlarına yaklaşıp sevemedik.
O iki yavrudan biri Can'la ben onları gördükten on,onbeş dakika sonra önümüzde manevra yapan bir aracın altında kaldı.Allahtan Can görmeden uzaklaştırdım,o daha ne olduğunu anlamadan eve girmeyi başardık.
Kaldı bir yavru!Beyaz üzerine gri benekli.
O gece sabaha kadar miyavladı.Gece bir ara açtır diye süt indirdik aşağı.Ama miyavlamaya devam etti tüm gece!Anladık ki derdi açlık değil.ANNE'yi arıyor.
Ertesi gün Can'la beraber kedi maması ve süt aldık marketten.Koyduk kabına,ama gelmedi bir türlü yanımıza.Biraz uzaklaştık.Döndüğümüzde mamasını iştahla yiyordu.
Can durup durup sordu "anne kedinin ANNESİ neede?
"ANNESİ terketmiş,gitmiş yavrusunu demedim tabi."Mama aramaya gitmiş gelecekmiş Can"deyip geçiştirdim.
Can'la ben kısa süreli ANNELİK yaptık kediye,ama sadece karnını doyurabildik!
Oysa Can da biliyor; ANNELER çocuklarını karnında taşır,sonra bebek çıkar ANNE karnından,ANNESİNİN memesini emer.ANNE bebeği sever.
Ama bazı ANNELER yavrularını terkediyorlar böyle.Başkalarının yaptığı ANNELİK'te yetmiyor yavruya!Hep birşeyler eksik kalıyor işte!Can'ın bunu anlaması çok zor şimdilik.
ANNELER ve yavruları hiç ayrılmasın diyelim ve bu haftayı bitirelim en iyisi!
Not:Yavru kedimiz çok ürkek,fotoğrafını çekemedik!Yukardaki kedi resmi internetten alınmıştır.

1 yorum:

mihayka dedi ki...

üzgünüm ki bir oğlum benim yanımda değil babasıyla kalıyor ve sanırım hep bir yanı eksik büyüyecek elimden gelse yanıdan hiç ayırmak istemezdim ama hayatın bie oynadığı oyunlar ve bizim hiç de düşünmediğimiz şeyler gelebiliyor insanın başına inanın ben de çok hüzünlendim ve gözlerim doldu